30-04-09

Ruzie in de Eurofractie!

vanhecke_feature
Gevloerd door De Morgen.

Het ziet er niet goed uit voor mij. Enkele dagen geleden kreeg ik in een onafhankelijk onderzoek nog de hoogste score ("vijf sterren", zie stukje op deze blog 24 april) voor mijn inzet als Europees Parlementslid, maar vandaag maakt de objectieve kwaliteitskrant De Morgen brandhout van mij: nul punten. Allé, had het nu nog één geweest, of een halveke. Maar nul... Ja, dat is niet veel hé.

vanhecke_thumb
Ze hebben me vast.

En het zit er al bovenarms op in onze (tot nu toe) kameradenploeg van de Europese fractie. Philip Claeys is boos op mij omdat hij van De Morgen één krijgt en hij eigenlijk ook liever nul gekregen had. "Een grove onrechtvaardigheid" fulmineert hij, alsof ik er iets kan aan doen. Als dat maar goed afloopt. En Koen Dillen is ook al mistevreden, want die heeft wél een halveke gekregen en ook hij had liever helemaal niets.

Ja, jongens ik zal het jullie wel leren hoor. Een eerste stap in de goede richting is een conflict met de ouwe, verzuurde rakker Pol Goossens. De man is tot twee keer toe bijna in handgemeen met mij geraakt. Een eerste keer toen een persconferentie met Jean-Marie Le Pen in het Europees Parlement werd belegerd door honderden zeer agressieve linkse tegenbetogers. Goossens (toen hoofd "Europa" voor Belga) verloor toen alle zelfbeheersing en hitste als een echte verklikker de tegenbetogers op door ook mij aan te duiden als "a fascist leader". De tweede keer was tijdens een ontmoeting in de persruimte van het Europees Parlement, toen hij als enige weigerde mij als begroeting de hand te drukken. Dàt is het soort gasten dat nu de puntjes en de sterretjes mag uitdelen. Doorspoelen.

En "De Standaard" komt er ook nog aan. De vaste Europa-correspondent daar heeft de voorbije vijf jaren niet één keer gesproken met zelfs maar één van onze Europarlementsleden. Méér, hij heeft ons zelfs niet één keer gegroet bij het passeren in de gangen...

Er is maar één ding dat ze niet kunnen vervalsen, en dat zijn de cijfers: het aantal tussenkomsten, de parlementaire vragen, de interpellaties. Merkwaardig toch dat de drie musketiers met de nul-tot-bijna-nul cijfers daar het allerbeste scoren.

orde
P.S. Maar God slaat niet of Hij zalft!
Zopas kreeg ik een fax van de Kamer van Volksvertegenwoordigers dat ik in aanmerking kom voor "een onderscheiding in de Nationale Orden" - eindelijk de erkenning die ik verdien. Hmm. Jammer genoeg wordt er wel aan toegevoegd: "De weigering van een decoratie in de Nationale Orden is onherroepelijk en heeft tot gevolg dat de betrokkene nooit meer voor een benoeming of bevordering in deze Orden kan worden voorgedragen." Oók dàt gaat aan mijn neus voorbij, vrees ik.

12:22 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

'n Klein geschenk. Beste erevoorzitter , zeg nu zelf , zoveel objectiviteit verdient toch minstens 'n klein geschenk ! Als ik in Jullie plaats was , dan stuurde ik Pol Pot Goossens en de andere verzuurden 'n overheerlijk flesje AZIJN om hen te bedanken ! Voor deze professionele azijnpissers is dat toch het gedroomde geschenk , bovendien kunnen de mensen zien dat Vlaamsbelangers hun wereld kennen ! Laten Jullie me weten of die bende druiloren het konden waarderen ? Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 30-04-09

Goe bezig . Wat een niveau zeg !
Van mij verdien je een tien .
Maar helaas, kan ik die niet geven, en daarmee zal ik die nooit meer kunnen geven .
Waar zijn we mee bezig ?
Jongens , jongens toch !
Maar ik vindt dat wel komisch, ik zie het zo op de speelplaats van de lagere school gebeuren .

Gepost door: Siberx | 30-04-09

Aha Philip en Koen krijgen punten van de morgen !

Nie goe bezig hé mannen, nie goe bezig...

(lol)

Gepost door: nico | 30-04-09

Pocomorgen Pas op ! Ge gaat die Poco's van De Morgen nog kwader maken !
Met humor (zelfs zelfrelativerende) kunnen ze al helemaal niet om.
Die mannen drinken 3x daags minstens een halve liter
azijn. dit hebben ze geleerd van hun beste vriend
Jos Geysels welke ik persoonlijk één van de
beste komieken aller tijden vind. En dat allemaal
met zo een uitgestreken gezicht, ge moet het kunnen !
Groeten,
Bruno

Gepost door: Bruver | 01-05-09

De commentaren zijn gesloten.