27-04-09

Marie-Rose: We zijn toch geen mietjes!

20050315-marierose-morel
Vandaag - niet voor de eerste keer - rare toeren meegemaakt met Marie-Rose. Deze ochtend was er eerst nationale campagnewerkgroep en daarna partijbestuur. Deze middag om 17u moest ik in Schoten zijn voor een dubbelinterview (lijsttrekker-lijstduwer Europa), samen dus met Marie-Rose Morel. Niets bijzonders zult U zeggen, maar dat is dan weer eens buiten de waardin gerekend.

Marie-Rose onderging deze namiddag de eerste in een reeks van 50 zware bestralingen. Heel optimistisch had ze toch het interview toegezegd, er zoals gewoonlijk van overtuigd dat ze alles aankan. Ik ben daar trouwens, wat haar betreft, ook hoe langer hoe meer van overtuigd, maar dat is een ander verhaal.

Het ging echter al mis toen ik haar in Leuven ging ophalen. Heel stilletjes (dat zijn we van haar zéker niet gewoon!) en wit rond de neus stapte ze in de auto. Het was de bedoeling om nog even het interview voor te bereiden, maar daar is alvast niets van in huis gekomen. Integendeel. De enige woorden die haar nu en dan over de lippen kwamen waren "nù stoppen!", waarna ik nog net de kans kreeg om de wagen langs de kant van de snelweg te plaatsen. De rest bespaar ik U.

Nog voor we Schoten binnenrijden heb ik heus wel door dat mijn lijstduwster écht wel ziek is, en wil ik het interview afbellen. Maar neen dus. "We zijn toch geen mietjes", klinkt het tussen misselijke buien in. Het interview en de foto's gaan dus door, 100% politiek over de Europese tema's, zoals afgesproken. De zeer vriendelijke journalist en de al even vriendelijke fotografe zien wel dat er iets mis is, maar hebben engelengeduld en blijven op en top professioneel. Ik heb het er wat lastiger mee.

Aan het einde van het gesprek vraagt de journalist of Marie-Rose nooit aan opgeven denkt, of aan het even staken van de politieke strijd. Ze antwoordt dat ze niet zou kunnen leven met de idee niet àl het mogelijke voor haar ideaal te hebben gedaan, "want er staat zoveel op het spel voor ons land en voor ons volk". En dan bedenk ik bij mezelf wat Jean Ferrat zo mooi bezong: "la femme est l'avenir de l'homme".

Hoe dan ook, dit blijft een interview om nooit te vergeten. Binnenkort te lezen in "De  Zondag", terwijl U van uw ontbijt geniet.

En Marie-Rose heeft nog 49 bestralingen voor de boeg, en 6 chemo's tussenin en nog wat andere behandelingen. Daar zal ik toch regelmatig aan denken, de volgende campagnedagen wanneer het me misschien allemaal wat teveel wordt: niet klagen en niet zagen, want we zijn inderdaad geen mietjes!

22:40 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Marie-Rose, sterkte. Jij moet en zal winnen.

Gepost door: Danielle Renaut | 28-04-09

Marie Rose Man man waar blijft ze de kracht vandaan halen ? Zorg goed voor haar Frank het is mijn "préféré" . Dat weet je wel . Roosje kop op alles komt wel goed . Even een moeilijke tijd en dan... naar Europa !!!

Gepost door: Vera Heylen | 28-04-09

Amai patat Het is me toch ne kadee die Marie-Rose! Ik hoop alleen dat ze zich niet te veel uitput zodat ze sterk genoeg blijft voor de volgende behandelingen. Enfin, veel sterkte!!!

Gepost door: Liesbeth | 28-04-09

powergirl frank, wil je als je marie rose hoort of ziet haar een knuffeltje geven van culimieke, ze weet wel wie ik ben, en zeg mr dat ze maar weer eens haar titel van powergirL, zoals ik haar noem, verdient heeft

knuf mieke

Gepost door: culimieke | 28-04-09

Wat een kanjer van een vrouw! Alle respekt en heel veel moed en geluk.

Gepost door: rony stokart | 28-04-09

Je moet het maar doen Een zeer sterke vrouw die ik veel sterkte toe wens.

Gepost door: verherstraeten | 28-04-09

Mooi Hou vol, ik zal weer eens mijn drie weesgegroetjes bidden en zoals uw zoon op mijn paternoster nijpen. Je bent onmisbaar als politieker. Ik hoef geen antwoord van u want ik lees als uw brieven alle dagen en druk ze af voor mijn vrouw. John uit Wuustwezel

Gepost door: john Cuyvers | 28-04-09

ik stuur haar handen vol geluk toe !!!!

Gepost door: trees charles | 28-04-09

sterkte gewoon fantastisch hoe marie rose zich zo sterk weet te houden in zo 'n moeilijke dagen voor haar en haar kinderen.ik zie het maar weinig anderen doen,ik hoop van harte zoals zovelen dat marie-rose uiteindelijk deze zware behandelingen met de nodige kracht zal weten te overwinnen,want zo'n vrouw met zulke wilskracht en doorzettingsvermogen kan onze partij nog vele diensten bewijzen! met Vlaamse groet mario uit gent.

Gepost door: mario | 28-04-09

De kracht van het staal Erevoorzitter , wat had Je anders van ons Marie-Rose verwacht ??? Dit doet me denken aan 'n stukje uit het gedicht " SCHEIDING DER WERELDEN " van Wies Moens ! Niet het aantal der zwaarden telt mee , slechts de kracht van het staal waaruit zij werden gesmeed . Marie-Rose is dus uit het krachtigste staal gesmeed !!! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 28-04-09

Ongelooflijk! Weet je nog Frank, toen Marie-Rose pas bij onze partij kwam, dat ik zei dat ze een grote aanwinst was?

Dat geloof ik nu nog meer dan ooit, en ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze die nare ziekte overwint.

Gepost door: Janice | 28-04-09

Als ik terugdenk aan de voorbije pré-campagne toen we in de donkere, koude en natte februari-maand 2009 spaarvarkens gingen uitdelen op tal van markten, dan herinner ik me Agnes, Dominiek, Liliane, Marijke, An, Rika... vrouwen die zonder morren of dralen paraat stonden voor deze opdracht lang voor de verkiezingscampagne.
Vrouwen dus. En eigenlijk is dit fenomeen van militante vrouwen binnen het Vlaams Belang in mijn regio vooral ontstaan nadat Marie-Rose begin 2006 heel het land rondtoerde om vrouwen te werven en te motiveren om de gemeenteraadslijsten te staan.

Dat Marie-Rose als militante inderdaad een voorbeeld voor elke actieve man of vrouw binnen de partij is, dat kan ik vanuit mijn persoonlijke werkervaring dus alleen maar formeel bevestigen. Respect !

Gepost door: Alain Quataert | 28-04-09

Waauw Dààr kunnen de "truntekoessen" en "kloagervintn" een een tip aan zuigen.
Veel sterkte, vanwege de Fikken, mevrouw Morel.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 28-04-09

Hierbij past slechts stilte !
De stilte van bewondering.
Groeten,
Bruno

Gepost door: Bruver | 29-04-09

Tijl en Nele naar Europa, dan zouden ze Vlaanderen daar binnen de kortste keren kennen en waarderen...want dat zijn geen tandeloze leeuwtjes die kritiekloos meelopen. Dat zijn politiekers die de mensen écht "vertegenwoordigen".

Gepost door: uilenspiegel | 30-04-09

Pas malle ! om het in de taal van Gounod en Sarkozy
te zeggen...
De volgende 49 dagen, da's hooikoorts, ijsheiligen, blok, zeer tijdelijk succes voor den buffel - en zo niet nen toek op uw sm...-, facturen van de streep, pinten voor Flor, en Beaucourt op Francorchamps.
Zeker slecht weer.
Marie-Rose da's ne leeuw en ene met zwarte nagels.
Daarmee is alles gezegd.
All the best !

Gepost door: Frank Bicqué | 30-04-09

keep the faith

Gepost door: marleen leenknegt | 01-05-09

De commentaren zijn gesloten.