24-04-09

Uw vijfsterren-europarlementsleden...

vijf sterren
Op de webstek www.parlorama.eu wordt een soort klassement voorgesteld van in totaal zo'n 900 leden van het Europese parlement over de voorbije vijf jaren. Dat klassement vertoont véél gebreken. Men houdt bijvoorbeeld geen rekening met het feit dat niet-ingeschreven parlementsleden (zoals uw Vlaams Belangers die niet tot een erkende fractie behoren) in de plenaire vergadering geen amendementen mogen indienen, of daarbuiten geen of nauwelijks verslagen op hun naam mogen zetten, zodat zij daarbij ook geen "punten" kunnen verdienen. Men houdt merkwaardig genoeg ook geen rekening met het aantal effectieve tussenkomsten in de plenaire vergadering - waar wij met voorsprong tot de allerbesten van het parlement behoren. Men houdt ook geen rekening met het politiek werk buiten de parlementsgebouwen. Het is dus allesbehalve een perfect klassement.

Met dit voorbehoud meld ik toch graag dat uw 3 Europarlementsleden het zeer behoorlijk doen. Op een totaal van 900 leden staan wij respectievelijk 31ste (Philip Claeys), 36ste (uw dienaar) en 48ste (Koen Dillen); bij de Vlamingen staan we op plaatsen 2,3 en 4 op 13 en alle drie krijgen we hoogste quotering: 5 sterren. Dat ik dit nog beleven mag :-)

2n sterren

(Op oudere afbeelding van anti-fascistisch front nog maar 2 sterren, nieuwe pet met vijf grote sterren in de maak!)

Nogmaals, we moeten dat allemaal met een flinke korrel zout nemen. De wetenschappelijke waarde van zo'n klassement is zeer betwistbaar. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de wetenschappelijke waarde van het natte vingerwerk en de persoonlijke voorkeuren van de klassementen die pakweg in De Standaard of De Morgen verschijnen, en waar de Vlaams Belangers steevast tot parlementaire "Untermenschen" worden verklaard. Of niet soms?

11:53 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Complaints... Tiens, als ik die parlorama-site aanklik krijg ik de volgende boodschap: [i]"Due to the overwhelming volume of complaints, the site is closed[/i]...

Als we nu eens wisten waar die klachten over gingen...

Gepost door: Leo Norekens | 24-04-09

5-sterrenartikel Site closed
Due to the overwhelming volume of complaints, the site is closed...
Contact: info@parlorama.eu

Toeval zeker?

Gepost door: Leo De Waele | 24-04-09

Proficiat! :-) maar helaas, de sterren zijn intussen vervangen door de melding "Due to the overwhelming volume of complaints, the site is closed..."
Waarschijnlijk was niet iedereen tevreden met z'n score...

Gepost door: Skender | 24-04-09

Pers Hopelijk komt dit ook eens uitgebreid in de pers!

Gepost door: Wouter Opdenacker | 24-04-09

Hier zijn de reacties nog te lezen.

Gepost door: Janice | 27-04-09

Dreigementen Zie Blog van Jean Quatremer 24/04/2009: [i]"Sinds vanmorgen is de site parlorama.eu, die de europarlementsleden rangschikt volgens hun aanwezigheid in het Parlement, gesloten. Verschillende parlementsleden waren boos omdat zij zich betrapt voelden, en hebben de initiatiefnemer van de site, Flavien Delfort, bedreigd met gerechtelijke stappen! Delfort heeft daarom beslist Parlorama.eu te sluiten tot hij zijn advocaat geraadpleegd heeft, minstens tot maandag.
Men kan zich afvragen op grond waarvan gerechtelijke stappen zouden kunnen genomen worden. De gegevens die Flavien Delfort bekendmaakt waren immers al publiek. Hij heeft ze alleen gecompileerd.
Deze dreigementen brengen schande over degenen die ze geuit hebben en bezoedelen het imago van een instelling die sowieso al te kampen heeft met grote afkerigheid. Wie de Europese democratie wil belichamen, moet een voorbeeld zijn en moet kunnen leven met transparantie, die één van de pijlers van die democratie is."[/i]
http://bruxelles.blogs.liberation.fr/coulisses/2009/04/labsent%C3%A9isme-des-d%C3%A9put%C3%A9s-europ%C3%A9ens-un-secret-detat.html

Gepost door: Leo Norekens | 29-04-09

De commentaren zijn gesloten.