23-04-09

60 miljoen nieuwe immigranten nodig?

immigration250_250
Het zijn hoogdagen voor het Europees Parlement. We zijn weer in plenaire zitting in Straatsburg bijeen, en zoals in alle parlementen vlak voor een "reces"worden er vele tientallen rapporten doorgejaagd. Deze middag stemden we onafgebroken en in koerstempo van 12u tot 14u45, zonder twijfel méér dan 1000 stemmingen, de ene al nuttiger dan de andere. Dit parlement wordt trouwens wel eens meer tot een soort stemmachine omgetoverd, waarbij parlementsleden urenlang telkens opnieuw de stemknopjes indrukken, meestal zonder eigenlijk te weten waarover het gaat.europees_parlement_anp-9450

Wat U in de vaderlandse pers ongetwijfeld nergens lezen zult, is dat we gisteren het verslag Busuttil stemden, genoemd naar de verslaggever Simpon Busuttil, een vriendelijke Maltese collega. Dat verslag over "een gemeenschappelijk immigratiebeleid voor Europa" is nochtans een fundamenteel verslag over een fundamenteel onderwerp. En het is een angstaanjagend standpunt vanwege het Europees parlement! Men herneemt er kritiekloos het absurde idee van de Europese Commissie als zou Europa rond 2050 nood hebben aan 60 miljoen immigranten - is er een dokter in de zaal? Meest opvallend is echter dat men een radicaal standpunt inneemt over de zogenaamde "blue card". Die blue-card is een verblijfsvergunning die in principe toegestaan wordt aan hooggeschoolde immigranten die in Europa een nuttige bijdrage tot onze economie zouden leveren. En wat te verwachten was gebeurt nu ook: het parlement roept op om deze blauwe kaart niet te beperken tot hoogopgeleiden maar om deze nu uit te breiden tot "overige arbeidscategorieën, zodat niet-reguliere immigratie en uitbuiting van immigranten zonder documenten efficiënt kunnen bestreden worden". Jawel, U leest het goed: we gaan illegale immigratie bestrijden door ze legaal te maken. Geniaal! Een continent met 20 tot 30 miljoen werklozen gaat nog miljoenen nieuwe laaggeschoolden importeren. Om de pil te vergulden pleit het verslag ook wel voor strenge grenscontroles en een terugkeerbeleid voor illegalen, maar dat zijn natuurlijk maar doekjes voor het bloeden.

Het verslag werd op een drafje gestemd, met 485 stemmen voor en slechts 110 stemmen tegen. Bij de pro-stemmers (op uw drie VB'ers na, vanzelfsprekend!) àlle aanwezige Vlaamse parlementsleden: CD&V'ers Belet, Dehaene en Thyssen; VLD'er Sterckx (Neyts en Van Hecke waren er niet); SPa'ers Van Lancker; El Kadraoui en De Vits; NVA'ster Brepoels.

Wie vindt er nog dat het Europees Parlement méér macht krijgen moet?

16:38 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Liberale constructie Europa is een Liberale constructie en heeft geen enkele sociale onderbouw voor zijn eigen inwoners.
Dit betekent vrij verkeer van vooral kapitaal,
open grenzen en dus ook vrij verkeer van
personen. Niet om sociale redenen doch wel
om pure winstgevende motieven.
Ik zou ze de kost niet willen geven al die illegalen
die werken in restaurants, tuinbouwbedrijven enz.
Er bestaan daar grote netwerken welke in stand
moeten worden gehouden.
Laat het nu net deze werkgevers zijn welke de
beste klanten zijn van de VLD.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat het deze
partij is die voor open grenzen pleit.
Ook Dedecker trouwens, wat uiteraard geen toeval is.
Een zekere erevoorzitter, had toen groot gelijk
deze niet op de senaatslijst te zetten.
het zou rechtstreeks tegen één van de kernpunten van
het programma zijn ingegaan.
De naam "BLAUWkaart" welke u gebruikt is dus
zeer goed gekozen.
Het liefst heeft men nu inwijkelingen uit donker
Afrika. Deze kennen hun sociale rechten niet en
kan men gemakkelijk uitbuiten.
Polen zijn niet meer welkom, zij kennen ondertussen
hun rechten wel.
Het is dan ook ongelofelijk, dat onze kaviaarsocialisten dit allemaal slikken want op
termijn wordt onze sociale zekerheid ontwricht en
worden onze arbeiders in de rug geschoten door
hun eigen partij. Het is dus ook niet verwonderlijk
dat velen nu op onze partij stemmen.
Vriendelijke groeten,
Bruno

Gepost door: Bruver | 24-04-09

Belet en euthanasie. Ik heb 'n goed idee voor Belet en consorten . Zij kunnen het Europees Parlement voorstellen om alle Europeanen verplicht euthanasie te laten ondergaan , ik bedoel hiermee , alle Europeanen gewoon doodspuiten . Op enkele weken is de klus geklaard . Daarna stante pede de Europeanen vervangen door Afrikaanse moslims ! Zo zijn de hoge heren ineens van ons af , want dat is uiteindelijk toch hetgeen ze graag willen en zo gaat het ook veel vlugger dan de langzame genocide die ze op ons aan het plegen zijn ! Vooruit Belet en Co. wie houd U tegen ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 24-04-09

De commentaren zijn gesloten.