21-04-09

De dief roept "houd de dief!"

dedecker_12
Er is voorlopig één grote winnaar in heel de zaak "Dedecker-De Gucht" van de voorbije dagen, en dat is natuurlijk Jean-Marie Dedecker. Indien het zijn bedoeling was zich in een schijnbare één-tegen-allen positie te wringen is hij daarin alleszins geslaagd, en dat is electoraal een goede uitgangspositie. Voor wie er mocht aan twijfelen: heel veel Vlaamse kiezers hebben zo de buik vol van de arrogantie van De Gucht en tutti quanti dat ze het gebruik van een privé-detective niet echt afkeuren, en een beetje als een noodzakelijk kwaad zien. Ze hebben immers in de zaak van de voorkennis over het Fortisdebacle gezien dat het Belgische gerecht merkwaardig meegaand is wanneer het de familie De Gucht betreft (enkel Vlaams Belang blijft trouwens op deze nagel kloppen). Electoraal voorlopig 1-0 voor JMDD dus. Maar... want er is inderdaad een grote "maar".

Op dit ogenblik lijkt het er voor veel mensen nog op dat van alle kanten op Dedecker geschoten wordt omdat hij als een soort moderne Robin Hood misbruiken aan de kaak stelt en de belangen van de kleine man verdedigt. Het probleem is natuurlijk dat in dit geval de realiteit wel bijzonder scherp afwijkt van de perceptie. Jean-Marie Dedecker is geen Robin Hood. Het is een man met een onmiskenbaar communicatief talent maar zonder echte idealen; tenzij men eigenbelang als een ideaal gaat beschouwen. Hij doet zich voor als de witte ridder tegen de "sale and lease back"-operaties die hij verdorie in het parlement mee goedkeurde. Hij speelt de koene republikein maar kirt als een verliefde puber, een lakei, als hij in Laken op de koffie mag. Hij beweert corruptie te bestrijden maar in Oostende en brede omgeving gonst het van de verhalen over zijn bijzonder lucratieve vermenging van privé-belangen en politieke bezigheden. De historie van de schaatspiste voor de Afrikaanse asielzoekers (zie deze blog 8 februari 2009) is in dat opzicht bijzonder kenschetsend - al geef ik toe dat zelfs ik niet op de hooge was van het feit dat JMDD zijn arbeiders... 1 euro per uur betaalde. Dedecker verandert ook van standpunt als van onderbroek: voor én tegen vreemdelingenstemrecht, voor én tegen de EU-toetreding van Turkije, een windhaan is een stabiele vaste constructie in vergelijking met de opeenvolgende overtuigingen van JMDD. Er is dus wel degelijk een mààr. Hoe lang duurt het vooraleer kiezers de vele donkere kanten van de figuur JMDD niet enkel en alleen als elementen van een politieke afrekening zien maar zich ook zélf vragen gaan stellen?

Dedecker maakt zich tegenwoordig ook druk over het boekje dat eind deze maand verschijnt en waarin zijn donkere kant wat belicht wordt. Hij keelt dat zijn privé-leven geschonden wordt - wat natuurlijk merkwaardig is vanwege een man die zijn paladijn Jurgen Verstr€p€n breedlachend toestond een vies roddelboekje over de privé-levens van ondergetekende en Marie-Rose Morel te publiceren. Toen heette het (in Dag Allemaal) dat er helemaal niets was om zich van te distantiëren. Nu plots moet men van het privé-leven van mensen afblijven. Ach, dat Dedecker wel eens mensen tegen de grond slaat, zijn vriendin als politieke medewerker laat betalen en in nogal wat minder propere zaakjes betrokken is, eerlijk gezegd, om dat te weten heb ik geen boekje nodig.

Ten gronde is er natuurlijk iets helemaal anders aan de hand. De economische crisis slaat ook in Vlaanderen bijzonder hard toe. Gisteren Philips, vandaag Bosch Tienen. Ons land verzinkt in totale politieke en economische besluiteloosheid omdat België nu eenmaal onbestuurbaar geworden is. In tijden van groei valt dat nog wat mee, in tijden van crisis wordt dat een ramp. We hebben een vrije Vlaamse staat nodig om voor onze welvaart en onze werkgelegenheid te vechten. Maar ondertussen dreigen straks tienduizenden ontredderde kiezers hun vertrouwen te schenken aan JMDD, de dief die "houd de dief" roept, een man die zijn kiezers nog sneller zal bedriegen dan pakweg Verhofstadt of Leterme. Wait and see.

16:31 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Belangrijk Wie zal er nog zijn om alles aan te kaarten indien JMDD er niet is ?
Een dubbelspion heeft ook zijn voordelen .
Hij zal altijd belagrijke informatie doorspelen om zijn geloofwaardigheid te behouden .

Gepost door: Siberx | 21-04-09

Windhaan Ja erevoorzitter , na het brabants trekpaard , het blauw konijn en de geitenboer , willen de Vlamingen weer eens iets anders ! Wie weet vallen ze deze keer voor 'n windhaan ! Het zou me niet verwonderen als ik het kiesgedrag van de laatste 59 jaar bezie ! Ik hoop dat ik mis ben en dat ik op de verkiezingsdag 'n fleske cava mag ontkurken ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 21-04-09

Ik hoop ten stelligste dat er nog bij velen hun euro zal vallen voor 7 juni, maar ik vrees er toch ook wat voor... Als je bekijkt, die 800.000 stemmen op Leterme, en die hebben pas het laatste half jaar door welke blunder ze daar geschoten hebben.
Het goede nieuws is dat de VB kiezers JMDD al lang geklasseerd hebben als totaal onbetrouwbaar, en dat hij zijn stemmen bij de anderen zal moeten halen.
Eerst werd hij overal opgevoerd als de "uitroker" van het VB.
Noppes. Het is de rest die overloopt...
Ik heb het al dikwijls gezegd, VB kiezers zijn het trouwste kiezerspubliek in Vlaanderen.

Gepost door: Nico | 21-04-09

Beste Frank we zullen een harde campagne voeren en onze partij VB verdedigen op alle standpunten. Dedecker is een windbuil eerste klas.

Gepost door: verherstraeten | 22-04-09

Frank,

Ik denk dat er van LDD niet veel meer over zal zijn op 7 juni.

Gepost door: Filip | 22-04-09

Kijk eens naar de grijns rond de mond van JMDD en merk het beetje schuim dat opborrelt terwijl hij denkt: "ikke en de rest kan stikken...". Wie trapt daar nu in. Zeker niemand die hem al héééél lang kent...

Gepost door: uilenspiegel | 22-04-09

Hoe meer ruzie tussen VB-LDD-NVA, hoe meer het belgisch regime zich verheugt

Gepost door: Luc Broes | 23-04-09

Luc, het VB heeft al genoeg opgeroepen tot samenwerking. Als de N-VA dat niet wil omwille van het complex van hun voorzitter is dat hun probleem, LDD bestaat binnenkort zelfs niet meer. VB maakt in deze dus geen ruzie...

Gepost door: Filip | 23-04-09

De commentaren zijn gesloten.