17-04-09

Een dag in Denemarken

Ik hoop dat U het mij gunt. Vandaag maar een halve dag gewerkt, en de namiddag doorgebracht met mijn (grote!) kinderen - het was làng geleden dat we nog eens voltallig waren en déze jongen heeft er alvast van genoten.

En morgen gaan we hierheen:

Kommende arrangementer

18. april kl. 13-17 i Vartov - Nazister eller hva'?
Mød Vlaams Belang i Trykkefrihedsselskabet og døm selv. Beskyldningerne fyger, når talen falder på Vlaams Belang – det belgiske politiske parti, der kæmper for Flanderns uafhængighed. Ofte fremstilles partiet som racistisk, fremmedfjendsk eller rent ud nynazistisk

images
U heeft het al begrepen, deze ochtend moest ik eerst nog werken aan mijn toespraak voor morgen in Kopenhagen. Filip Dewinter en ikzelf zijn daar te gast op het colloquium van de (Danish) Free Press Society. We spreken er over "The state of democracy and free speech in Belgium", en we zullen er niet naastslaan, wees gerust. Eerdere gasten van de Free Press Society waren Geert Wilders, Gregorius Nekschot, Bat Ye'or, Kurt Westergaard (de cartoonist van de Mohammed-tekening die hele rel van de "Deense cartoons" in gang zette), en ander politiek niet-correct en dus goed volk.

Jammer dat dit colloquium midden de drukke kiescampagne valt, anders was ik graag - op eigen kosten, ik ben geen Waals parlementslid en al evenmin werkzaam bij de Vlaamse Watermaatschappij - een paar dagen langer in Kopenhagen gebleven. Ik heb bijzonder goede herinneringen aan de korte week dat ik er begin de jaren '90 met Karel Dillen was. Nu wordt het morgenochtend vroeg door en zondag vroeg al terug - maar we klagen niet, zéér integendeel.

Reizen, zelfs een korte vlucht naar Kopenhagen, biedt het grote voordeel van tijd om ongestoord te lezen. In mijn handbagage zit een boekje dat ik morgen voor de derde keer zal herlezen: "A month in the country" van J.L. Carr. Mocht U het mij vragen, misschien wel het meest perfecte juweeltje van de recente (1980) Engelse literatuur. Ja, er is méér in het leven dan partijpolitiek, gelukkig.

Maar zondag zijn we terug. Klaar voor de strijd.

21:31 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

"A month in the counrtry" is ook prachtig verfilmd.
Acteurs o.a. Firth, Malahide en Branagh.
Ook zeer aan te raden.
Dvd is echter moeilijk te vinden.
Groeten,
Bruno

Gepost door: Bruver | 21-04-09

Heb je ook zo'n mooie cartoon cadeau gekregen?

Gepost door: Janice | 27-04-09

De commentaren zijn gesloten.