16-04-09

Brussel verliezen?

Mars_op_Brussel
Zopas de jongste uitgave van "Brussels Nieuws" in de bus gekregen, het puike tijdschrift dat het Brusselse Vlaams Belang om de drie maanden aan zoveel mogelijk Vlaamse adressen in Brussel stuurt, deze keer met een dossier "1989-2009, 20 jaar Brussels Hoofdstedelijk Gewest". Een dossier dat allesbehalve tot optimisme aanzet...

Neem bijvoorbeeld het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel, dat zogenaamd "groot succes" voor de Vlamingen. Twintig jaar geleden waren daar 8946 kinderen ingeschreven, vandaag 13.488. Succes? Laat ons niet lachen. Twintig jaar geleden hadden 86% van de ingeschreven kinderen nog als huistaal Nederlands, vandaag is dat minder dan 14%. Toen hadden ruim 96% van de kinderen nog een "Westerse achtergrond", vandaag nauwelijks nog 54%. Het "succes" van het Vlaamse onderwijs berust dus eigenlijk in het wegjagen van Vlaamse kinderen, die ruim vervangen worden door Franstaligen op de vlucht voor de hel van de multiculturele scholen. Maar wie dit zegt is racist!

Bij het ontstaan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd lyrisch gedaan over de tweetaligheid die nu eindelijk kon gecontroleerd en afgedwongen worden. Maar twintig jaar later blijken bijna 64% van de benoemingen bij de gemeenten en zelfs 87% van de benoemingen bij de OCMW's volstrekt onwettig, bij gebrek aan tweetaligheidsbrevet. En gaan kat die er zich iets van aantrekt.

3607
In 1989 was zo'n 30% van alle Brusselaars van vreemde afkomst. vandaag is dat circa 60% geworden. De prognose voor 2020 is 75% van de inwoners van "onze" hoofdstad van vreemde afkomst, onder wie een aandeel van 56% "nieuwe Belgen". Wie durft nog vragen naar integratie of assimilatie? Het zijn inmidels de autochtonen die zich willens nillens moeten gaan integreren... En tussen haakjes: de jeugdwerkloosheid (jonger dan 25) bedraagt in Brussel bijna 35%.

In 1989 waren er nog bijna 70.000 mensen die in Brussel een stem op Vlaamse lijsten uitbrachten. In 2007 was dat aandeel reeds gezakt tot minder dan 53.000.

En dan zijn er nog de angstaanjagende criminaliteitscijfers... Méér dan 175.000 geregistreerde criminele feiten in 2007.

Al deze feiten spreken vanzelfsprekend de hoera-berichten van de Vlaamse overheid flagrant tegen. De politieke instellingen van de Brusselse Vlamingen zijn lachertjes, net goed voor wat politieke benoemingen en heel veel administratie, maar nog niet eens in staat om de meest essentiële taalwetten te doen toepassen. En het clubje gepriviligieerde Vlaamse inwijkelingen in de lofts rond de dure Dansaertstraat kan dienen om wat schijn hoog te houden, de realiteit is helemaal anders. Wie beweert dat Vlaanderen niet onafhankelijk mag worden omdat we anders Brussel verliezen heeft er niets van begrepen. We verliezen nu Brussel terwijl we erop staan te kijken.

Geïnteresseerd in die uitgave van "Brussels Nieuws"? Stuur een berichtje naar info@vlaamsbelangbrussel.be Ik ben ervan overtuigd dat onze Brusselse vrienden de rest van Vlaanderen ook willen inlichten. Want wat Brussel overvalt komt straks op ons af. Tenzij...

19:26 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat er op ons afkomt ! Ja zeg erevoorzitter , wat er op ons afkomt is toch geen reden om de Vlamingen uit hun slaap te halen hé. De nazaten van lamme goedzak hebben wel wat anders om hun hoofd ! Wat de mannen betreft bv. : naar koning voetbal kijken , liters bier zwelgen , vulgaire moppen vertellen , tegen de vrienden opscheppen over hun prestatie's enz. Wat de vrouwen betreft bv. : de boeiende levenswandel volgen van prinses Mathilde en prinses Maxima , pralinen eten , het seksleven uitpluizen van de prinsessen van Monaco en van de filmdiva's , uit jaloezie 'n beetje roddelen over vriendinnen enz. Zeg nu zelf , dat is toch allemaal veel plezanter dan dat ze moeten wakker liggen over de toekomst van hun nageslacht ! En willen de Vlaamse dames en heren toch geïnformeerd blijven over de meer serieuze zaken , dan hoeven ze enkel maar vanuit hun luie zetel te luisteren naar de RODE DUIDERS van "den BRT" alsook naar het linkse en progressieve gedaas van de politici die elkaar met de ellebogen van het rode BRTscherm verdringen ! Zodoende hoeven de Vlaamse lamme goedzakken (m/v) zelf niet meer na te denken , want daar word je zooooo moe van hé ! En straks in het stemhokje , kiezen we dan maar weer met allen voor K. Schuddebolleke , C. Foorwijveke , B. Bibberlipke , F. Fraaibeentje en Co. , want die zijn toch zooooo lief ! Of we stemmen voor A. Baetselierke want die kennen we nog van op den TV ! Wij zijn echt wel 'n intelligent volk hé ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 17-04-09

De commentaren zijn gesloten.