15-04-09

Jurgen V€rstr€pen / deel 1

smeagol
In principe bemoei ik me niet met de interne keuken van andere partijen, maar dezer dagen kan men natuurlijk niet naast de tribulaties van LDD kijken. Alhoewel het me eigenlijk maar matig interesseert want ik heb geen seconde geloofd in de reële waarde van de partij van Jean-Marie Dedecker - de partij van mensen die hun vader en moeder zouden verkopen om minister te worden, laat staan wat ze met hun verkiezingsbeloftes gaan doen. Wie zo naïef is om LDD te stemmen of Jean-Marie Dedecker zelfs maar voor een sikkepit te vertrouwen doet dat maar, ik denk er al lang het mijne van.

Maar ik ben niet te beroerd om toe te geven dat ik de voorbije weken graag noteerde dat nu zowat iedereen begint te beseffen dat LDD'er Jurgen V€rstr€pen voor en boven alles in centjes geïnteresseerd is en zich helemaal niet tevreden stelt met de toch behoorlijke parlementaire wedde. Dat was ook mijn voortdurend conflict met de man toen hij nog bij het Vlaams Blok/Belang was. 

Tussen haakjes, hij heeft nog altijd  12 500,- euro van de partij op zijn rekening staan die nog moet terugestort worden. Hoe dit kan ? De VRM schreef hem een boete van 12.500,- euro uit voor zijn radio-avonturen. Hij kwam hiervoor aankloppen bij de partij - weeral - en gelukkig maar dat we weigerden het cash te overhandigen, maar het "onder voorwaarden" overschreven. Zijn boete heeft hij tot op heden, jaren later, nog niet moeten betalen (eigenaardig toch!), maar het geld staat tot op heden nog steeds op zijn privé-rekening. U kan erop rekenen dat het jaren mag duren, maar we halen dit terug ...

En ondertussen speelt hij verder het Grote Slachtoffer. Jurgen V€str€pen, ach denk aan de figuur van Sméagol (Gollem) in Lord of the Rings en U zit er niet te ver naast.

Ik word een beetje misselijk van dat soort zaken, net zoals van zijn boekje "Zwart op Wit" (wel degelijk uitgegeven met volle instemming van LDD en Jean-Marie Dedecker zelf).  Maar daarover zal het gerecht zich in oktober buigen ...

Eén keer had ik met Verstrepen een zwaar conflict dat niet over geld ging. Na de vreselijke moordpartij van Hans van Themsche in Antwerpen ging de hele politiek correcte meute in overdrive om het Vlaams Belang "medeschuldig" te verklaren. Duizenden hardwerkende, brave, idealistische Vlaamse mensen werden meegesleurd in een lastercampagne over een daad die zij verafschuwden en waar zij niets mee te maken hadden. Verstrepen achtte toen zijn moment gekomen en riep "zijn" partij onder grote media-aandacht op om nu definitief te kappen met het vergoelijken van zogenaamde extremisten in eigen rangen - daarmee de smeerlapperijen van onze vijanden bevestigend. Dat was een daad van zielige lafheid en egoïstische mediageilheid zoals ik er nog nooit één had meegemaakt. En dat vanwege een man die vanwege onze militanten een mandaat in de schoot geworpen kreeg en voor de rest vooral op schnabbel-jacht ging.

Maar goed, we zullen er voorlopig niet te veel woorden meer aan verspillen. De man is opnieuw aangeduid als lijsttrekker voor LDD in Antwerpen, en eigenlijk is hij daar wel op zijn plaats. Hij voorspelde het immers zélf in zijn boek:

'Het establishment had geprobeerd me monddood te maken en ik was vastbesloten het hard te spelen. "Hé establishment, ik kom bij jullie zitten." (pag. 119)

Mission accomplished!

 

01:00 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Vooroordeel Beste Mr.Vanhecke , toen de Str€€p bij het Vlaams Blok kwam , had ik aan de ene kant vertrouwen gezien z'n eigen woorden , n.l. dat enkel de mensen van het Vlaams Blok zowel achter de schermen als tijdens de uitzending van ZWART WIT hetzelfde zeggen (Str€€p was moderator) . Dit in tegenstelling tot diegenen van de andere partijen , die achter de schermen 'n heel ander geluid lieten horen , m.a.w. 'n bende hypocrieten !!! Aan de andere kant had ik reeds het vooroordeel , dat de Str€€p niet in 'n echte Vlaams nationalistische partij hoorde , wegens " 'n veel te gladde kerel", m'n vooroordeel was dus juist ! Volgens de POCO's mag je geen vooroordelen hebben , misschien hebben ze schrik dat het kiesvee reeds dwars door hun "MASKER" kijkt alvorens ze 'n belangrijk "POSTJE" kunnen versieren !!! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 15-04-09

Inderdaad, toen Verstrepen die oproep deed om de
"radicalen" buiten te zwieren, heb ik gedacht :
wat voor iets hebben ze nu in het Vl. Belang
binnengepakt ; dat hebt ge met die Blauwselventen.
Ik heb er toen ernstig over nagedacht om niet meer
voor de partij te stemmen en bij de blanco's te gaan.
Toen volgde er echter op een congres in
Mechelen een zeer sterke speech van onze (helaas)vroegere voorzitter waarin hij de Poco's op hun
nummer zette en waarin hij zelf ten aanval trok.
Aanval is inderdaad de beste verdediging.
Geen gekruip, de Vlamingen hebben dit al genoeg gedaan.
Dit heeft mij toen nog van gedachte doen veranderen.
Groeten,
Bruno

Gepost door: Bruver | 16-04-09

"I told you so", zegt men wel eens in de VS Waarom willen mannen toch nooit naar een vrouw luisteren?

Gepost door: Janice | 27-04-09

historia docet Dat komt omdat vrouwen zo slecht tot de essentie kunnen komen in enkele zinnen, Jeanice. :)

Geschiedenis is overigens nu eenmaal wat het is. Toekomst niet.Gepost door: Tom VDD | 05-05-09

De commentaren zijn gesloten.