08-04-09

Europese lijst

20090225-EuropaToer
Vandaag maakten we de kandidatenlijst bekend waarmee we naar de Europese verkiezingen trekken. Over enkele dagen moet de lijst ingediend worden, waarmee meteen officieel de campagne voor de Europese verkiezingen start. Officieel, want we zijn natuurlijk al wel een tijdje bezig. We trokken het land rond met onze Eurotoer, we verspreidden vele honderdduizenden exemplaren van onze "Geen Turkije in de EU"-landkaart, en er was natuurlijk ook onze Eurocongres van 8 maart in Gent, met ruim 1400 militanten het drukst bijgewoond Vlaams Belang-congres ooit buiten de onmiddellijke verkiezingssfeer.

Ik denk dat wij met een zeer sterke lijst uitpakken en dat we bovendien inzake Europa een unieke positie innemen in het Vlaamse politieke landschap: zeker pro-Europees maar even zeker eurokritisch tegenover de ondemocratische en bureaucratische EU-machine, zeker pro de beste nabuurbetrekkingen met Turkije maar even zeker tegen de toetreding van dat land tot de Europese Unie. De uittredende EU-parlementsleden hebben de voorbije jaren bovendien hard gewerkt in en buiten het parlement, zoals het hoort. En ach, ik weet het, ook LDD poogt zich nu eurokritisch voor te stellen en zegt tegen EU-Turkije te zijn, maar die partij is wel voorstander van het doorvoeren het verdrag van Lissabon ("Ieren, koest en terug in uw mand") en JMDD zélf beriep er zich tot voor kort op dat hij grote voorstander was van Turkije IN de EU...wie gelooft die mensen nog? En wie ze nù nog gelooft zal na 7 juni bijzonder ontgoocheld worden, misschien nog meer dan de Leterme-kiezers van twee jaar geleden.

Genoeg over de anderen echter, dit is onze lijst:

Effectieven: Frank Vanhecke, Marijke Dillen, Philip Claeys, Linda Vissers, Francis Van den Eynde, Johan Demol, Alexandra Colen, Gerd Van Steenberghe, Bart Laeremans, Bruno Valkeniers, Anke Van dermeersch, Filip Dewinter, Marie-Rose Morel.

Opvolgers: Philip Claeys, Marie-Rose Morel, Koen Dillen, Rita De Bont, Barbara Pas, Katleen Martens, Gerolf Annemans, Hugo Coveliers (Vlott).

Ben ik trots op deze lijst? Ik vind ik elk geval dat het een zeer sterke lijst is. En dus een grote dank aan alle kandidaten. En nog een grotere dank aan allen die zich aanmeldden om mee te strijden maar die jammer genoeg geen plaats op de lijst vonden, hoe graag ik hen ook aan mijn zijde had gezien. En nog een véél grotere dank aan alle militanten die zich de komende maanden voor deze lijst zullen inzetten, want van hen hangt bijzonder veel af!


marie-roseEn dan nog iets. Ik ben er bijzonder trots op dat Marie-Rose Morel heeft aanvaard mijn lijst te duwen. Ze heeft trouwens ook gezegd àlles te doen om op donderdag 4 juni - 3 dagen voor de verkiezingen - te spreken op de grote Vlaams Belang-meeting in Oostende, Hotel Royal Astrid (!), Wellingtonstraat. Dat wordt de laatste grote bijeenkomst voor de verkiezingen, dus allen daarheen!

P.S. Ik zegde het hier reeds eerder. Partijwerking is ook heel veel inzet van mensen achter de schermen, kameraden en militanten die zelden of nooit in de schijnwerpers staan. Wanneer ik binnenkort de lijst ga indienen is dat slechts een formaliteit voor mij. Al het echte werk, handtekeningen, lijsten, driedubbele controles, heen en weer gerij, afspraken - dat alles gebeurde door onze mensen van de verkiezingscel onder leiding van stadsgenoot Yves Buysse. Waarvoor dank, vriend.

 

17:19 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

veel succes Frank hoop dat je er nog een zetel bijhaald.

Gepost door: verherstraeten | 08-04-09

Gewapend beton ! Het is 'n lijst sterker dan gewapend beton ! Nu nog enkel voldoende Vlamingen met haar op hun tanden overtuigen om de traditionele onbetrouwbare partijen de rug toe te keren ! En niet voor het een of het ander , ons Marie-Rose staat dan wel laatst op de lijst , maar ze staat op de eerste plaats in ons hart , waar of niet ??? Veel succes en geef er 'n lap op zeggen ze in Antwerpen. (bij de autochtonen wel te verstaan) Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 08-04-09

Dat ze er maar achter komen, de "anderen" : dit is een ijzersterke lijst met ervaren mensen.

Gepost door: Ray | 10-04-09

Wat zouden we doen zonder Yves? Jos mag het weten!

Gepost door: WJ | 10-04-09

De commentaren zijn gesloten.