06-04-09

Obama tegen Europa

Michelle_DV_20090120171729Ik vraag mij af hoe wij het ooit hebben kunnen volhouden zonder minstens om de twee dagen een verslag over de kledij van "stijlicoon" Michelle Obama. (De dagen dat we het zonder moeten stellen is er gelukkig wel hier of daar een verslag te vinden van de kledij van die andere "stijlicoon" , ons allereigenste Mathilde Van Saksen-Coburg. Jongens, jongens...) Zelfs indien Michelle in Praag verschijnt in een plunje dat min of meer aan een vrolijk paasei doet denken, weerklinken overal de oooooh's en aaaaah's en de superlatieven vliegen in het rond. Voor mij niet gelaten hoor, brood en spelen en zo, en wellicht zal Obama een minder slechte president dan Bush worden. Maar ik herinner mij dat zowat bij elke verschijning van Sarah Palin werd voorgerekend hoeveel haar pakje, of haar kapsel, of haar valse nagels, nu weer een de belastingbetaler hadden gekost. Bij de Obama's niets van dat alles. Het progressief imago beschermt als een pantser tegen kritische journalistiek.

Laten we de stijliconografie even links liggen, en tot de grond van de zaak komen. Obama mag best een verfrissende president voor Amerika zijn, hij heeft de jongste dagen bewezen dat hij voor en boven alles de Amerikaanse belangen dient en dat de Europeanen daar moeten mee rekening houden. Amerika is een bondgenoot en een bevriende natie, maar Amerika is zonder verpinken bereid Europa kwaad te doen om de eigen belangen te dienen. Zo gaat dat in de internationale politiek, altijd geweest. Obama heeft zonder meer een vuile rol gespeeld in het recente conflict met de Turkse leiders Gül en Erdogan. Dat aan de Turken een hoge politieke prijs werd betaald om hun instemmen met Navo-baas Rasmussen af te kopen, is een bijzonder zware nederlaag voor Europa.

Stel U eens even voor dat een Navo-land bezwaar zou inbrengen tegen om het even welke topbenoeming, met als argument dat de kandidaat bijvoorbeeld de kritische resoluties tegen de pauselijke verklaringen over aids en condooms had meegestemd. Het kot zou te klein zijn: kristelijke onverdraagzaamheid, fascisme, misdaad tegen de menselijkheid! Maar de Turken tekenen bezwaar aan tegen een Deense premier die zich in de cartoonrel zeer voorzichtig voor de vrije meningsuiting had uitgesproken, en het Westen gaat plak op de buik en moet de Turks-islamitische goodwill afkopen met dure benoemingen en politieke macht. Obama deed daarbij aan de Turken plechtige beloftes waarvan wij nog maar het topje van de ijsberg kennen. Het is trouwens geen geheim dat het vooral de Verenigde Staten zijn die druk op de ketel zetten om de EU te verplichten Turkije in de club op te nemen. Obama is wat dat betreft zo mogelijk nog nefaster voor Europa dan zijn voorganger.

barack-obama-as-an-arab
In elk geval kregen we een voorproefje van wat Turkije in de EU zou betekenen. En we weten ook dat Europa in dit dossier zeker niet op Amerikaanse steun moet rekenen, wel integendeel.

17:45 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Zo gaat dat Denk niet dat het algemeen belang, het belang is van iedereen.
Ieder voor zich, en we zullen zeggen dat het voor iedereen is .
Dat kan kloppen .
Maar als het verzwegen wordt, dan klopt het niet .
Enkel afwachten wat het algemeen belang ervan vindt .
Als ze zichzelf zien, dan loopt het gewoon fout .
Wat zo een beetje mijn voorspelling is; helaas !

Gepost door: Siberx | 06-04-09

B.t.w. Is het niet in dezelfde omstandigheden dat een zeker oostenrijkse korporaal, bondkanselier is geworden ?
Crissis, werkloosheid, hoop !
Ik ben er toch maar voorzichtig mee hoor .

Gepost door: Siberx | 06-04-09

Turkije in de club ? Turkije in de club , ja of neen ? Welke kant het ook uitgaat , één ding is zeker ! De Europeanen zullen krijgen hetgeen ze verdienen ! Men oogst wat men zaait ! Zaaien de Europeanen hun ondergang , dan zullen ze ondergang oogsten ! En zo te zien , zijn ze daar al flink mee bezig , die domme Europese UILEN ! Ik vind het zeer erg voor m'n kinderen en kleinkinderen ! Als het enkel voor mezelf was , zou ik zeggen , beste europeanen , voer uw zelfmoordplannen maar uit , want Jullie samenleving is ROT en dat hebben Jullie voor 'n groot stuk aan de "progressieve" politici te danken die Je zelf hebt verkozen ! Niet komen klagen als het Europese kalf verdronken is ! Zucht maar verder onder het juk van de islam ! Wie z'n europees gat verbrand , moet op islamblaren zitten ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 06-04-09

De commentaren zijn gesloten.