31-03-09

Twee maal boos: Islam en politieke zelfbediening

betoging
Gisterenavond dus, samen met zo'n 350 andere moedige Vlamingen, betoogd tegen de nieuwe moskee in Kortrijk. De geplande moskee zal 1200 tot 1500 gelovigen kunnen ontvangen en wordt ingepland in een zeer volkse, wat verloederde (maar wat is oorzaak en wat is gevolg?) wijk. Het wordt een groot gebouw, compleet met minaret - en daarmee meteen een symbool voor de opmars van een  veroverende islam. Symbool ook voor de veroverende islam, de figuur van de imam: regelrecht ingevoerd uit het buitenland, spreekt énkel Arabisch. De voorzitter van de moskeevereniging echter is een "goed geïntegreerde" Belg van vreemde afkomst; hij woont al 35 jaar in Vlaanderen en spreekt Arabisch én... Frans! In het dossier voor zo'n mega-moskee, niet eens een behoorlijk buurtonderzoek of een mobiliteitsplan - niets mag de islam in de weg gelegd worden. En gisteren ook zeer opvallend: enkele honderden opgehitste jonge vreemdelingen, duidelijk op incidenten uit, vastbesloten om in "hun" wijk geen vreedzame tegenspraak te dulden. Het werd zelfs als een "provocatie" beschouwd dat het Vlaams Belang vergaderde in een zaal die zij wel eens voor sportmanifestaties gebruiken. Hun wijk, hun zaal, hun moskee: een duidelijker illustratie van het failliet van de integratie-illusie kan moeilijker gevonden worden. De Vlaams Belang-manifestanten werden gisteren op een bepaald ogenblik (toen de leiding van de politie op onvoorstelbare wijze in gebreke bleef en erger enkel voorkomen werd door het kordate ingrijpen van onze eigen ordedienst - proficiat en dank mannen!) bekogeld met stenen en stokken. Reactie van een journalist: "maar allé, mijnheer Vanhecke, jullie hebben toch al érger dan dat meegemaakt". Een mens zou beginnen begrijpen dat zoveel moslims zoveel minachting hebben voor dat lakse en luie en laffe volk dat plat op de buik gaat en de eigen lafheid en besluiteloosheid verbergt achter de dooddoener "verdraagzaamheid".

islam-london7
Werd er gisterenavond in Kortrijk geschiedenis geschreven? Zover gaan we heus niet. Maar een ijkpunt werd het wel. West-Vlaanderen gaat in snel tempo "multicultureler" worden, met alle grote problemen vandien. Wie wil weten wat er op ons afkomt moet van Kortrijk heus niet tot Borgerhout of Molenbeek reizen; veel dichter bij huis: Tourcouing, Roubaix, en ook al hele wijken van Rijsel. Wanneer gaan de ogen open? We zijn de vijf voor twaalf al lang voorbij. In elk geval hebben we gisteren het signaal gegeven dat alvast één partij nog Vlaamse waarden en normen, rechten en vrijheden zal verdedigen.

Maar troost U, er is ook goed nieuws. De dochter van Wilfried Martens is  martens door de Vlaamse Regering pas politiek benoemd tot arrondissementscommissaris in West-Vlaanderen, ze verlaat daarvoor haar politiek benoemd postje bij één of ander kabinet waar ze ongetwijfeld een grote leegte achterlaat. En in Antwerpen krijgt gouverneur Cathy Berx  berckx een afgebakende privé-parkeerplaats voor haar privé-woning, een privilege waar bijvoorbeeld gehandicapten enkel maar van kunnen dromen, maar "noodzakelijk" geworden omdat de nieuwe luxekar van de gouverneur niet meer op de gewone oprit kan. En zo blijft ook de Vlaamse politiek een zelfbedieningszaak voor mensen die de schaamte echt wel voorbij zijn.

09:02 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wanneer gaan de ogen open ? Beste erevoorzitter,U stelt terecht de vraag "wanneer gaan de ogen open ? " Misschien helpt het 'n beetje als de kiezer al rijmend met z'n neus op de feiten gedrukt wordt . Zo in de zin van : Ander volk eerst , bevalt U het meest ! Leve de multicul , Uw eigenheid vindt U flauwe kul ! Kriminaliteit moet er zijn , want dat vindt U echt fijn ! Regelneverij , dat maakt U pas blij ! Politieke graaikultuur , noemt U goed bestuur ! STEM POLITIEK CORRECT , ZO WORDT U LEKKER VERDER GENEKT ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 02-04-09

De commentaren zijn gesloten.