30-03-09

Geen moskee in Kortrijk

islamWest-Vlaanderen is lang gespaard gebleven, in elk geval meer dan de andere Vlaamse provincies, maar nu kan men er ook bij ons niet meer naast kijken: de weldaden van de multiculturele samenleving komen eraan. Die weldaden mogen nauwelijks bekritiseerd worden, want de gedachtenpolitie waakt. Wie durft zeggen een probleem te hebben met de opmars van de islam in onze samenleving, wie geen moskee - compleet met minaret en daarenboven niet zelden Nederlandsonkundige imam - in zijn buurt wil, riskeert heel wat meer dan het brandmerk "onverdraagzame": vervolging, proces, mogelijk verlies van politieke rechten. Ik kan er stilaan over meespreken.

En ondertussen gaat de stille islam-invasie verder, nu met nieuwe moskee-aanvragen in Oostende, Waregem, Kortrijk - telkens met het Vlaams belang als enige oppositie. Vanavond manifesteert de Kortrijkse Vlaams Belang-afdeling tegen de plannen voor de nieuwe moskee daar. We komen om 19u30 bijeen aan het Groeningemonument (symbolische plaats!), vlakbij de Veemarkt (parking) te Kortrijk. Ik zal er zijn. 

08:53 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Laat de belgen verzuipen Liefst in hun eigen stront .
Dan kunnen we zeggen, ziey ge nu wat er van komt !
En we zullen het recht hebben ze een stamp onder hun kont te verkopen .
Maar zolang dit niet is, zal het geen baat hebben .

Gepost door: Siberx | 30-03-09

En wat was het een bedoening zeg.

Blijkbaar kan een vechtpartij bij het uiten van een mening niet uitblijven en moet men van over de grens z'n "strijdmakkers" optrommelen om die mening ten allen koste te onderdrukken. Ik zag het probleem zich dan ook al vormen nog voor de eigenlijke betoging passeerde. In de straten die de betoging nog moest aandoen was men dan ook vlijtig in de handen aan het wrijven. De bedoeling was duidelijk; er moest een tegenreactie komen.

Als relatief nieuwe inwoner van de Stasegemsestraat wist ik eerlijk gezegd niet dat er hier een moskee was. Maar het verklaart natuurlijk wel de wekelijkse toevloed van in gewaad geklede moslims en hun entourage. Elke vrijdag speelt er hier zich dan ook een opvallend scenario af. Van files tot het parkeren waar men belieft. Er gaat geen DAG voorbij zonder dat er een allochtoon passeert die niet getoeterd heeft met z'n auto in het "vlot" voorbijrijden. Ik vraag me af of er hier ergens iemand zit met een krijtje en een bord die het aantal gepasseerde, toeterende auto's bijhoudt.

Is er tevens nog iets gebeurd aan het V-Tex gebouw of daarvoor? Aan het kruispunt met de Jan Breydellaan en de Stasegemsestraat was er dus wel een schermutseling, maar aangezien ik niet meegegaan ben, vroeg ik het mij af... Daarbij, de opkomst was in mijn ogen wat minder, maar ik heb gemerkt dat er genoeg mensen de flyer/poster kenbaar aan hun raam gehangen hebben.

Toen de straten wat leger waren kwamen er opeens ook tientallen allochtone jongeren terug, iemand die daar wat meer over weet? Ze trokken richting kerk in de Jan Breydellaan... Ik neem aan dat het daar niet stopte.

Groeten

Gepost door: SC | 30-03-09

De commentaren zijn gesloten.