28-03-09

Een juweel van een biografie!

boek koenIk geef toe dat ik vandaag met meer dan gewone belangstelling uitkeek naar de zaterdagkranten. Een paar dagen geleden raakte immers bekend dat de échte auteur van een monumentale Mitterrand-biografie (bejubeld in linkse kwaliteitspublicaties als de Groene Amsterdammer) en op de VRT-radio) niemand minder dan ons parlementslid Koen Dillen is. Zeg nu zelf, een parlementslid dat écht zelf boeken schrijft is al het een en het ander, heel dik lopen ze niet gezaaid. Maar dan nog een vuistdik standaardwerk over de zeer merkwaardige voormalige Franse president Mitterrand, én noodzakelijkerwijs uitgegeven onder schuilnaam, daar zit zonder meer munitie in voor de weekeindbijlagen van de kranten. Of niet soms?

Niet soms, dus. Het cordon sanitaire werkt. En de overgrote meerderheid van de journalisten bewijzen eens te meer dat ze eigenlijk nogal zielige knechten van het regime zijn - excuus dat ik het jullie moet zeggen jongens. Veronderstel eens dat Maya Detiege, of An Van Lancker, of Jan Jambon, of Bart De Wever dat boek zouden geschreven hebben! Kranten vol zeg ik u! Alle praatprogramma's. De nieuwsuitzendingen. Maar over Koen Dillen... de omerta.

Gelukkig is er nog het buitenland. Gisteren verscheen in het NRC-Handelsblad (dàt is pas een kwaliteitskrant overigens) een volle bladzijde bespreking van het boek van Koen Dillen. Een citaat: "Gounod overtuigt omdat hij precies analyseert, met veel gevoel voor de historische context en politieke omgeving, hoe Mitterrand politiek bedreef en, omgekeerd, zelf door de politiek gedreven werd. Dit levert een juweel van een Nederlandstalige politieke biografie op over de Mitterrand als machtspoliticus." 

www.nrcboeken.nl/recensie/de-machiavelli-van-het-elysee

Vlaanderen, ween van spijt over het bedroevende niveau van uw pers.

P.S. We maken ons geen illusies. Deze biografie zal in Nederland goed verkopen, maar in het cordon-Vlaanderen niet eens in de boekhandel geraken. Wie het toch wil kopen geeft maar een seintje, we bezorgen dan wel de adressen van de enkele moedige boekhandels die het wel durven aanbieden, niet voor niks weliswaar: 45 euro voor een ingebonden standaardwerk van 633 bladzijden. Elk verkocht boek is een kleine overwinning op het cordon.

21:08 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Vrdraagzaamheid Verdraagzaamheid wordt altijd gevraagd naar zichzelf toe .
Of, naar anderen; als men er zelf baat bij heeft .
De cordon is een stunt van verdraagzaamheid.

Gepost door: Siberx | 29-03-09

Op de site van sanctorum staat een zeer gefundeerde analyse omtrent dit gebeuren. Het niveau van de pers is inderdaad bedroevend en is kenmerkend voor de toestand van België. Gezien de omstandigheden en de kwaliteit van deze biografie zal ik dit boek zeker kopen.

Gepost door: Luc | 31-03-09

De commentaren zijn gesloten.