27-03-09

Noch erg, noch niet erg! Of toch?

immigration_protest
Zo nu en dan moet de Gedachtenpolitie (Gedapo, ook wel genoemd "Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding") het vele belastinggeld dat ze opsoupeert ook verantwoorden, en hoe kan dat beter dan door -nog maar eens - een peiling te laten uitvoeren. Iedereen tevreden, niet in het minst de bevriende peilingbureaus die er een flinke stuiver aan verdienen. Als studentje had ik een kameraad die nogal wat zakgeld bijverdiende als freelance voor zo'n peilingsinstituut, gelachen dat we hebben, ik kan het U verzekeren - sindsdien heb ik zo mijn bedenkingen bij de wetenschappelijke relevantie van dat soort zaken.

Maar goed, naar aanleiding van de "internationale dag tegen racisme" (21 maart, schrijf die dag met gulden letters in uw agenda) verscheen dus weer zo'n studie, deze keer over de "tolerantie van de Belgen jegens de etnische minderheden die in ons land leven: Maghrebijnen, Turken, Zwart-Afrikanen en Oost-Europeanen". De kranten stonden er bol van, dus ik bespaar U de statistiek van de antwoorden op poëtische vragen zoals daar zijn "Kunt U me zeggen of volgende zaken (bijvoorbeeld 'weigeren te huwen met één van uw kinderen') voor U héél erg, erg, noch erg noch niet erg, niet erg of helemaal niet erg zijn?"... Noch erg noch niet erg, zou ik zo zeggen!

Eén relevante statistiek kreeg echter bijzonder weinig aandacht in de media, en al helemaal géén in de persnota van de Gedapo. Bij de beoordeling van de stelling "België heeft zijn grens bereikt, als het aantal personen van etnische minderheden verder toeneemt zullen we problemen krijgen" bleken slechts 12% van de meningen negatief, 21% had geen mening of durfde die niet uiten, en niet minder dan 66% was het daar volmondig mee eens.

Voor een goed begrip: er werden ook "niet-Belgen" betrokken bij deze peiling, 9% van de respondenten beschikten niet over een Belgische identiteitskaart. De etnische afkomst van de "Belgen" zelf viel uit de studie niet te achterhalen. Die 12% die er nog wat vreemdelingen bijwillen verdedigen allicht hun eigen belangen... Er werd trouwens ook gepeild naar de politieke voorkeur, met slechts 7,4% "populisten" van divers pluimage, een onderschatting die kan tellen. Indien we dit alles in rekening brengen denk ik dat we zonder overdrijven mogen zeggen dat ruim 90% van de "Belgen" samen met ons vinden dat de boot vol is en dat we naar grote problemen gaan indien de etnische invasie verder gaat. Toch wel eigenaardig dat het hoogst objectieve Centrum die centrale vaststelling niet uit haar eigen onderzoek kon halen.

Voor de rest blijf ik erbij dat het Centrum moet opgedoekt worden. En dat de politici van àlle partijen, behalve één, in het vreemdelingendossier een verpletterende verantwoordelijkheid dragen, want we gaan inderdaad naar zéér grote problemen.

12:21 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het is mooi om verdraagzaam, begripvol en meelevend te zijn .
Maar ; te; is weer niet goed .
Te; is het besef dat het ook niet altijd goed is .
In een hypokriet landje als het onze, bestaat er geen TE .
Te hypokriet, kan dat ?

Gepost door: Siberx | 27-03-09

Boot vol ? Beste Mr.Vanhecke , als ik dit allemaal lees krijg ik schrik..........dat het Vlaams Belang 'n partij geworden is voor doetjes (grapje). De boot is helemaal niet vol , maar reeds veel te lang OVERVOL . De boot is zo goed als gezonken . We gaan helemaal niet naar grote problemen , maar we zitten reeds veel te lang tot over onze oren in de DREK . Dit is dan allemaal nog veel te proper uitgedrukt !!! Wat die ruim 90% belgen betreft , we kunnen dus ook gerust stellen 90% Vlamingen , wel die Vlamingen hebben sinds 17 december 1978 (eerste verkiezingen na stichting kartel Vlaams Blok) kans na kans aangeboden gekregen om het tij te keren ! Keer op keer hebben ze de kans laten liggen , en dat zullen ze met de volgende verkiezingen weer doen ! Waarom ? Wel , ze zijn gewoon te laks . Telkens opnieuw hoor ik Vlamingen zeggen : politiek interesseerd me niet ! Hoe men ook probeerd om hen te motiveren , het lukt gewoon niet ! Ga met zo'n bende met boter gevulde konijnen naar de oorlog !!! En die GEDAPO .....zo vlug mogelijk buiten stampen , die youssouf en de rest van de INQUISITIE komt wel aan de bak in Rusland , China e.d. Die inquisitiegangsters worden naar het schijnt bekostigd door die bende oplichters van de nationale loterij !!! Mooi stel , ze passen bij elkaar !!! Misschien worden de Vlamingen wakker als ze helemaal gewurgd zijn door de crisis en de multicul. Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 28-03-09

De commentaren zijn gesloten.