25-03-09

Nazi-boekenverbranding, deel 2.

nazi
Enkele kranten brengen vandaag het nieuwtje dat de échte auteur van de recent verschenen, monumentale François Mitterrand-biografie (zie 21/1/2009 op deze blog) helemaal niet ene Vincent Gounod is, maar wel mijn vriend en collega Koen Dillen. Waarvan akte. Koen is trouwens ook de auteur van enkele andere boeken; onder meer het in 2007 verschenen "Nicolas Sarkozy" van de onbestaande Maarten van der Roest, inmiddels aan de derde druk toe en opgenomen in het aanbod van een boekenclub. thumb_act_20090325boekkoendillen

Zo zie je maar dat het kan verkeren. De meest politici publiceren onder hun eigen naam boeken die door ànderen voor hen zijn geschreven. Ze pronken met andermans veren. Maar Koen Dillen die zijn boeken zélf schrijft ziet zich verplicht om zich te verbergen achter schuilnamen om uitgevers te vinden en recensies in de media te krijgen. Want iedereen weet dat een boek van een Vlaams Belang-politicus onmiddellijk de stempel "pest en lepra" krijgt en nergens besproken wordt, zelfs op eigen kosten geen toegang tot de boekenbeurs krijgt - daar zorgt onder meer de sinistere Jos Geysels wel voor. Het is al bij al schokkend dat er in dit land anno 2009 een zeer efficiënte censuur bestaat waarbij vergeleken de vroegere "index" van de katholieke kerk een lachertje was. Een boek van een Vlaams Belanger, zelfs een niet-controversieel boek over pakweg de Guldensporenslag of over Mitterrand, vindt geen uitgever, en indien het via "samizdat"-kanalen als de eigen uitgeverij Egmont toch wordt uitgegeven, dan vindt het geen distributie, mag niet in de boekhandel, mag niet naar de boekenbeurs, wordt niet besproken. Het zijn toestanden die échte intellectuelen zouden moeten tot revolte en solidariteit brengen, maar in het Vlaamse politiek correcte inteelt-intellectuelen-wereldje waar het niveau soms bedroevend laag is (Kristien Hemmerechts en zo...) zijn er maar weinig moedigen. Ze hebben het vol afschuw over de boekenverbrandingen in nationaal-socialistisch Duitsland, maar ze zijn alles wel beschouwd goede leerlingen van dat systeem. De leerlingen overtreffen zelfs de meesters: "onze" boeken worden niet meer verbrand, ze worden gewoon niet meer uitgegeven. Dat scheelt een paar bomen, goed voor onze ecologische voetafdruk, maar het is eigenlijk een intrieste, beschamende zaak.

Zo, indien er nog vrije intellecuelen in Vlaanderen rondlopen, ze weten wat te doen: maak van de gelegenheid gebruik en klaag de dwaze censuur aan, niet enkel in vérre landen maar ook in ons eigen Vlaanderen. Wie durft?

09:26 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Vergelijking Ik vindt de vergelijking geen afbreuk aan de waarheid .
Toch weinig verdraagzaamheid bij de verdraagzamen .

Gepost door: Siberx | 25-03-09

Pikuur voor poco's en azijnpissers Het boek en de auteur kregen GOEDE kritiek vanwege de linkerzijde . Nu de echte naam van de auteur gekend is , zullen de poco's en azijnpissers nogal 'n pikuur moeten verwerken . Meester azijnpisser jos geysels overleefd het waarschijnlijk niet !!! Goed zo Koen , daar lust ik nog pap van !!! Spijtig dat vader Dillen dit niet meer mocht meemaken !!! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 28-03-09

De commentaren zijn gesloten.