25-03-09

Le Pen, opnieuw...

Jean-Marie-Le-Pen
Jean-Marie Le Pen (binnenkort 82!) geniet er ongetwijfeld van: hij staat weer eens in het midden van 't gewoel, met heel veel media-aandacht. Deze keer was het de socialistische fractievoorzitter in het Europees Parlement, Martin Schultz, die Le Pen de kans bood de Europese praatbarak op stelten te zetten. Een kans die de "menhir" vanzelfsprekend niet zou missen.

Eerst iets over die Martin Schultz. De man is nooit beter getypeerd dan door de Italiaanse premier Berlusconi die hem geschikt achtte voor de rol van "Kapo" (een soort hulpbewaker gerecruteerd onder de concentratiekampgevangenen, niet zelden oud-communisten en meestal bijzonder wreed jegens hun medegevangenen) in een film over de concentratiekampen. Martin Schulz is een bijzonder arrogant en onverdraagzaam manneke dat zichzelf het middelpunt van de wereld acht en zich daar ook naar gedraagt. Of hij ook echt voor de rol als Kapo zou geschikt zijn weet ik niet. Maar mocht ik een film over de Oost-Duitse Stasi maken...

Bon, die Schulz heeft dus een probleem met het feit dat de kans bestaat dat de straks 82-jarige Jean-Marie Le Pen op 14 juli 2009, wanneer het nieuw verkozen Europees Parlement voor het eerst in plenaire vergadering bijeenkomt, de ouderdomsdeken zou kunnen zijn en dus eventjes de vergadering zou voorzitten. Stel U daar tussen haakjes niet te veel van voor. Sinds de Franse cineast Claude Autant-Lara in 1984 als ouderdomsdeken het parlement kon toespreken en daarvan gebruik maakte om een schitterende eurokritische rede te houden, heeft men maatregelen genomen: de ouderdomsdeken mag het parlement niet meer toespreken, en kan enkel technisch de verkiezing van de nieuwe voorzitter regelen. Maar zelfs dàt is voor Schulz al ondraaglijk, en dus moet voor alle zekerheid het reglement veranderd worden om het één-minuut-voorzitterschap van Le Pen te vermijden. Jongens jongens, wat een azijnmanneke die Schulz. Heeft hij echt niet beters te doen? 

Le Pen reageerde meteen als een stier of de rode lap, of wat dacht U? Op het verwijt van Schulz dat hij een "oude fascist" en een "negationist van de holocaust" was antwoordde Le Pen met de vaststelling dat hij tot 200.000 euro boete veroordeeld was, enkel om te stellen dat de holocaust een "detail" van de wereldgeschiedenis was.

Wat dat alles betreft, in willekeurige volgorde, enkele bedenkingen:

1. Niets dan misprijzen voor onverdraagzame en in wezen bijzonder totalitaire politici van het genre Martin Schulz. Zelfs een rechtse oppositieman die stommiteiten verkondigt ligt me nauwer aan het hart dan al die machtspolitici die ons land en ons continent naar de knoppen helpen. Het is niet Le Pen die de massale immigratie of de potentiële EU-toetreding van Turkije (om maar twee voorbeelden uit een lange rij te noemen) op zijn geweten heeft.

2. Le Pen heeft weer eens de kans gemist om te zwijgen. Het is duidelijk dat hij tot àlles bereid is om in het nieuws te komen, ook wanneer dat zijn eigen partij bij het grote publiek nogmaals diskrediteert. We leven in 2009 en het wordt toch stilaan duidelijk dat die fameuse "clash of civilisations" steeds acuter wordt. We moeten vechten voor onze beschaving en voor onze identiteit en voor onze materiële welvaart. Op zo'n ogenblik nog eens naar het grote gelijk of ongelijk van de 2de wereldoorlog teruggrijpen is eigenlijk politiek misdadig. Of neen, "c'est pire qu'un crime, c'est une faute". (Fouché, hoofd van politie onder Napoleon over de moord op Henri de Bourbon.)

3. Le Pen heeft wél gelijk wanneer hij stelt dat het een schande is dat mensen in het vrije Europa tot miljoenenboetes worden veroordeeld (en tot effectieve gevangenisstraffen!) omwille van gecontesteerde uitspraken over de geschiedenis van de 2de wereldoorlog in het algemeen en de jodenvervolging is het bijzonder. We hebben geen muilkorfwetten, geen miljoenenboetes en geen kerkers nodig om te weten dat die vervolging verschrikkelijk was en door niets of niemand goed te praten valt. De vrije meningsuiting is voor mij heilig, ook over àlle aspecten van de geschiedenis. En wie het leed van mensen bespot zet zichzelf buiten de beschaafde wereld, daar zijn geen wetten voor nodig.

4. Het is nogmaals aangetoond dat ook politici van ophouden moeten weten. Had Le Pen na zijn succes bij de Franse presidentsverkiezingen van 2002 afscheid genomen van het partijvoorzitterschap en eindelijk voor opvolging gezorgd, hadden we hem als een grote mijnheer herinnerd, met fouten en gebreken weliswaar maar met enorme kwaliteiten, enorme moed en enorme verdiensten. Maar Le Pen bleef, slachtte zowat iedereen af die geschikt zou zijn om hem op te volgen en verzinkt in een verhaal van nepotisme dat elke dag pijnlijker wordt.

En zo komen we weer eens tot hetzelfde besluit. Ik volg als dertig jaar de "rechtse" politiek in binnen- en buitenland, en kan enkel maar besluiten: een partij als het Vlaams Belang is uniek. En daar mogen we best trots op zijn.

18:41 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Waarom er nog mee samenwerken? Eerst helpt hij zijn partij naar de botten en nu probeert hij met wat misplaatste mediastunts zijn partij in de aandacht te houden. Om een geloofwaardig rechts-nationaal alternatief te vormen is hij meer een blok aan het been dan een stimulans.

Wie de foto's ziet van zijn conventie in Atrecht bekijkt, ziet dat hij een belgische vod op zijn achtergrond schildert.

Als er een ernstig rechts-nationaal alternatief moet komen in Europa zal het Vlaams Belang toch dringend andere bondgenoten nodig hebben dan het stamhoofd Le Pen.

Gepost door: Desheradar | 25-03-09

Inderdaad daar mogen jullie best trots op zijn !
Te meer daar het VB ook een sociale partij is, tot grote ergernis van het regime.
Iedereen kan zich vinden in het VB, van arbeid(st)er tot kaderlid. Van jong tot oud.

mvg,

Gepost door: Nico | 26-03-09


In de reacties op het boek van Koen Dillen ging het uiteraard ook over Le Pen.
Toevallig schreef ik ook dat we als rechtse partij uniek zijn in Europa. We kunnen met geen enkele andere nationalistische partij vergeleken worden. De meeste zijn trouwens links, zoals de IRA en de Basken.

Het is jammer dat we verplicht zijn om met sommige van die mensen samen te zitten in het Europees parlement. Ook al proberen we het uit te leggen waarom het nodig is, voor heel wat mensen is het onbegrijpelijk.

Misschien zou het goed zijn daar eens iets over te schrijven om duidelijk te maken waarom het nodig is, want wij worden mee beschadigd door hun uitlatingen.

Gepost door: Janice | 27-03-09

De commentaren zijn gesloten.