19-03-09

Slechte punten!

Men had er mij nochtans voor gewaarschuwd: een blog is slechts een min of meer nuttig politiek instrument indien er élke dag, zonder uitzondering, nieuwe berichten op verschijnen. Maar het is het oude liedje: de wil is goed, het vlees is zwak. Letterlijk. Excuus dus aan de paar honderd dagelijkse bezoekers.

De goede kant van een paar dagen buiten strijd is de kans om wat bij te benen wat lectuur betreft. En gezien de omstandigheden deze keer liefst geen politieke documentatie, een mens mag ook al eens iets hebben. Op aanraden van Koen Dillen de fameuse postuum verschenen "Millenium"-trilogie van Stieg Larsson aangevat, deel 1, "Mannen die vrouwen haten" - gelieve daar niets persoonlijks achter te zoeken. Ik zal U maar bekennen dat ik er met een levensgroot vooroordeel aan begon. De auteur was een Zweedse professionele "anti-fascist" en jammer genoeg zijn ook een flink aantal van de slechterriken in zijn roman stoute nazi's die er niet enkel bijzonder onaangename ideeën op nahouden maar daarnaast vanzelfsprekend ook hun vrouw slaan, hun kinderen verwaarlozen, door het hele dorp gehaat worden, en meer van die doldwaze clichés. Geeuw, saai, déjà vu.  KKK
Maar indien we alle romans of films met politiek-correcte zwart/wit typeringen op onze eigen "index" zouden plaatsen blijft er tegenwoordig natuurlijk maar weinig aangenaam tijdverdrijf over. En dus beken ik maar dat ik deze Stieg Larsson in één ruk uitgelezen heb en naar het tweede deel uitzie. Dat wordt dan "De vrouw die met vuur speelde" - gelieve zelfs dààr niets achter te zoeken!

nrh39sk9
En dan natuurlijk het geluk dat net voor mijn korte "vakantie" het maart-april nummer van "La Nouvelle Revue d'Histoire" thuis in de bus viel. Dit driemaandelijks blad onder leiding van Dominique Venner is voor mij gewoon het beste (trouwens ook wat kwaliteit van opmaak en uitgave betreft) dat er op dit ogenblik op de markt is. Wie in politiek en geschiedenis geïnteresseerd is, en lak heeft aan politieke correctheid, en uiteraard Frans leest, kan gewoon niet om de NRH heen. Vraag een proefnummer en U bent verkocht - geloof me.

Zo, voor de eerste dag na mijn terugkeer onder de amateurbloggers mocht het eens niet over politiek gaan - slechts "oud"-voorzitter zijn heeft zijn voordelen ook. Tot morgen, en dan gaat het over politiek, jammer.

12:46 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De dag dat je uw 80ste verjaardag viert zal ik u "oud"-voorzitter noemen, zolang blijf ik u aanspreken met voorzitter zonder meer.

Gepost door: Geert | 20-03-09

Slechte punten? U krijgt van mij al uw punten. Goede wel te verstaan. Op mijn eigen blogje lig ik al een week plat wegens sufheid en gebrek aan inspiratie.

Maar Frank, ik zit hier op uw blog wel ferm op mijn honger. Waar blijft uw column over de DJ van Wilrijk? U bent die draaideur toch niet vergeten?

Gepost door: Duplo | 21-03-09

De commentaren zijn gesloten.