13-03-09

Bezoek Oostende, zijn moskee...

oostende

Gisterenavond mijn oudste broer (nauwelijks 9 jaar ouder, dus eigenlijk net als mezelf nog een frisse knaap Knipogen) bezocht in een ziekenhuis in Oostende. Mijn broer ondergaat daar een lichte chemo als nazorg van een geslaagde kankeroperatie van enkele weken geleden. Hij ziet er goed uit, heeft weinig last van de kuur en bovendien is de kans op volledige genezing zeer groot. Niets dan goed nieuws van dat front.

Maar over Oostende valt jammer genoeg ander nieuws te melden. Die stad heeft de voorbije jaren kunnen genieten van grote investeringen en overheidssteun. Johan Vande Lanotte kan kwistig omspringen met belastinggeld als hij wil, en "on n'est jamais mieux servi que par soi-même". Maar die structurele verbeteringen kunnen niet verbergen dat grote delen van de stad snel bergaf gaan. In het ziekenhuis sprak iemand me aan over de toestand in een Oostendse lagere school; ook daar meer en meer vreemdelingen, steeds minder tijd voor de leerkrachten om zich met de kinderen zonder taalachterstand bezig te houden - het is nog Borgerhout niet, maar wie dacht dat West-Vlaanderen zou gespaard blijven, dacht verkeerd. En nog niet weinig. En dan nog Oostende: steeds meer drugsproblemen, steeds meer vechtpartijen en messentrekkerij in het "uitgaansleven"... Wanneer stoppen de Vlamingen dat laffe, lijdzame ondergaan van al die onaanvaardbare toestanden?

Straks mag ook Oostende er zich trouwens erop roemen een hoogst officiële moskee te bezitten - bij een eerste behandeling in de gemeenteraad stemde énkel het Vlaams Belang niet voor de erkenning - voor de goede orde: LDD stemde uiteraard voor, of wat dacht U?

Ik geloof oprecht dat het voor ons volk en voor ons land vijf voor twaalf is. Ik wil dat Europa Europees, Vlaanderen Vlaams, en zelfs West-Vlaanderen Westvlaams blijft. Werk aan de winkel voor de Westvlaamse campagneploeg! En voor hun lijststrekker...

 

18:49 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik vrees dat het voor ons volk en voor ons land reeds vijf na twaalf is.

Gepost door: Luc | 13-03-09

Een mogelijkheid [i]Wanneer stoppen de Vlamingen dat laffe, lijdzame ondergaan van al die onaanvaardbare toestanden?[/i]
Misschien de dag dat er geen wetten zijn om verdraagzaamheid tentoon te spreiden .

Gepost door: Siberx | 13-03-09

De commentaren zijn gesloten.