12-03-09

Zigeuners.

Obernai2

Deze week is Straatsburgweek, de maandelijkse plenaire vergadering van het Europees Parlement. In mijn geval is het zelfs Obernai-week, want alle hotels in Straatsburg zitten overvol en dus ben ik een dertigtal kilometer naar het zuiden, langs de wijnroute, moeten uitwijken. Ik beklaag het mij niet. Obernai is een mooi stadje met vakwerkhuizen in Duitse stijl en heel aangename sfeer - het is ook één van de weinige steden in de Elzas die nog relatief gespaard blijven de weldaden van de multiculturele samenleving, wat allicht de bijzonder hoge immobiliënprijzen zal verklaren - en vice versa. Al bezweert mijn hoteluitbater me toch vooral niets zichtbaar in de wagen achter te laten - de man beseft niet dat ik Brusselse toestanden gewoon ben.

De "legislatuur" van het Europees Parlement loopt naar zijn einde, en dan wordt het natuurlijk druk-druk-druk. Iedereen wil blijkbaar nog een ei leggen en vooral wat woorden op papier zetten, geen enkel onderwerp blijft ons gespaard, over alles en nog wat heeft het Europees Parlement een mening. Gisteren bijvoorbeeld over de toestand van de Roma (het politiek correct woord voor "zigeuners") en de discriminatie die deze mensen op de arbeidsmarkt ondergaan. Hoe men erin slaagt van zo'n verslag één lange litanie zelfbeschuldiging te maken zonder zelfs maar één keer te verwijzen naar feiten zoals daar zijn: de weigering van de Roma zélf om zich in te passen in de maatschappij waar zij verblijven of de weigering van de Roma om hun kinderen normale school- en leerprocessen bij te brengen, het blijft mij verbazen. In Nederland verschenen de voorbije jaren hoogst officiële verslagen waaruit blijkt dat twee decennia massaal belastinggeld pompen in integratie-projecten voor Zigeuners nul komma nul resultaat opleverde. Maar deze politiek-niet-correcte informatie heeft het Europees Parlement niet bereikt.

Het Roma-document werd met massale meerderheid goedgekeurd. Een collega Europarlementslid van de Britse conservatieven (fidele kerel, "rechts als de pest" maar niemand mag het weten...) zegde me: "I know it's rubbish". Maar hij stemde wel mee met de meute, want niemand wil als "racist" of "onverdraagzame" gebrandmerkt worden. Het is maar een kleine anecdote - want de Roma tekst is zoals 99% van het andere papier dat het Europees Parlement produceert al in de diepe, donkere kelders van de complete vergetelheid beland. Maar ik blijf revolteren tegen die lakse en laffe houding van mensen die wel parlementslid willen zijn maar niet de moed hebben om desnoods tegen de stroom in te roeien. De Britse conservatieven (maar ook de Beierse CSU) behoren wat dat betreft tot de allerergsten. Ze verdienen eindelijk concurrentie op rechts te krijgen. Wat mij betreft, ik duim bij de Europese verkiezingen voor de British National Party BNP,  bnpeen partij met zeer veel tekortkomingen en ook programmapunten waar ik het compleet mee oneens ben. Maar ten minste een partij die misschien de Conservatives tot wat politieke moed kan aanzetten.

Ik voel dat ik me hier op glad ijs begeef, dus kom ik er binnenkort op terug. Over de BNP, maar ook over de nieuwe Franse partij "Parti de la France" van mijn vriend Carl Lang.

09:09 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Tegen de stroom in . Tegen de stroom ingaan zal altijd voor een minderheid weggellegd zijn .
Wat ze nog geen gelijk geeft .
Maar als we heiliger dan de paus willen zijn ; dan is dat wel weggelegd voor een meerderheid .

Gepost door: Siberx | 12-03-09

vereniging rechtse krachten Ik zal aan uw (en de andere kandidaten op VB-lijsten) zijde staan de komende maanden mee te strijden voor een rechtse stem in Straasburg. Probeer alvast na de verkiezingen ALLE rechtse krachten te bundelen in EEN fractie.

Gepost door: Eddy Longeval | 17-03-09

De commentaren zijn gesloten.