08-03-09

De EU verdraagt geen democratie!

eu ussr

Indien U mij zou vragen wanneer de Europese Unie heeft opgehouden nog democratisch te functioneren zou ik dat in de nasleep van de referenda over de voormalige "Europese Grondwet"  situeren. U herinnert zich dat nog wel, toen vier jaar geleden in mei en juni 2005 eerst in Frankrijk en daarna in Nederland de burgers van die 2 landen van hun stemrecht gebruik maakten om de eurocraten een opdoffer van jewelste te bezorgen. Van dat ogenblik af zijn de Europese betweters min of meer openlijk beginnen stellen dat het volk eigenlijk te dom is om te weten wat goed en nodig is, en dat het maar best is om dat volk ook geen mede-beslissingsrecht meer te geven. Ik vermoed trouwens dat men bij historisch onderzoek naar de jaren '30 in Duitsland of naar de jaren '20 in de voormalige Sovjet-Unie ook wel zo'n kantelmomenten zal vinden waarop de machthebbers tot gelijkaardige bevindingen kwamen: in het belang van het volk wordt dat volk vanaf nu best niet meer geraadpleegd. In ons eigen land waren er toen, in 2005, verklaringen van pakweg Dehaene en Verhofstadt, straks twee Europese lijsttrekkers, die merkwaardig eerlijk toegaven dat ook in Vlaanderen zo'n referendum voor hen faliekant zou aflopen, zodat men dat beter achterwege laat. De prijs voor de grootste ondemocratische brutaliteit gaat echter niet naar onze twee collega-lijsttrekkers, hoewel ze zeker zilver en brons verdienen, maar wel naar de Franse oud-president Valéry Giscard d'Estaing, toen één van de architecten van de Grondwet voor de Europese Superstaat. Giscard d'Estaing verklaarde toen namelijk dat de Eurocratie een kapitale fout gemaakt had: men had namelijk de tekst van de Europese Grondwet te gemakkelijk beschikbaar gemaakt voor de kiezers die erover moesten stemmen. Begrijpt U het? Ofwel weet U er niets van en is het maar best dat U er zich niet mag over uitspreken. Ofwel begrijpt U het juist maar al te goed, en dan mag U er zéker niet meer over stemmen.

Men heeft die Europese Grondwet daarna trouwens een andere naam gegeven, dat ding heet nu het "Verdrag van Lissabon", en men doet rustig verder alsof er niets aan de hand is, want op de Ieren na mag niemand er zich nog over uitspreken, en met de mening van die Ieren wordt simpelweg door niemand rekening gehouden.

De Europese Unie heeft niets meer te maken met het Europese ideaal dat na de broedermoord van de Tweede Wereldoorlog ons continent veiligheid en vrede en welvaart en rijkdom in verscheidenheid wou garanderen . Dat EU-bestuur van vandaag is in het beste geval een verlicht despotisme geworden, het verdraagt vandaag reeds geen democratie meer, en het is flink op weg een totalitair systeem te worden. Zoals alle totalitaire systemen graait het trouwens uit de belastingopbrengsten voor zijn eigen elites lonen, vergoedingen, belastingvrijstellingen, voorrechten waar de gewone burgers enkel maar kunnen van dromen en die wij enkel maar als wettelijke diefstal kunnen omschrijven.

Europa is ondemocratisch.

(Uit mijn toepraak voor het "Europa-congres van Vlaams Belang, heden 8 maart 2009.)

09:03 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

OU i.p.v. EU Beste erevoorzitter , dat EU embleem met hamers en sikkels is subliem ! 'n Suggestie : zelfklevers van maken met in het midden de letters OU en onderaan de volle tekst ONDEMOCRATISCHE UNIE. Na VL en Volk word staat , word dit dan garantie de derde klever op m'n wagen ! De B van belgie heb ik reeds geelimineerd ! Die VL oogst veel bekijks in het buitenland ! Nog 'n anekdote , weet Je van wat "belg" de afkorting is ? BEN ERG LOMP GEBOREN. Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 08-04-09

De commentaren zijn gesloten.