07-03-09

Morelleke contra Zorro, 1-0.

 mrmGisteravond 22u telefoon van Marie-Rose, lichte paniek in de stem. Ze voelt zich naar omstandigheden goed, het staat nu bijna vast dat ze morgen zondag zal kunnen spreken op ons Europacongres in Gent. Lichte paniek echter, omdat ze gisterenavond nog geen letter van die speech op papier had. Veel ziek en zwak geweest, moeilijk concentreren, en natuurlijk elk vrij moment nu te besteden aan de kinderen die het ook heel moeilijk hebben om te vatten wat er allemaal omgaat. Probleem.

Maar dat was buiten de waard gentleman-Frank gerekend. "Geen probleem, Marie-Rose, mijn eigen speech is bijna af, ik zit morgen samen met Philip Claeys, Dirk Crols, Koen Dillen, Jurgen Ceder en last but not least Tom Van den Troost, en wij schrijven voor U in geen tijd een toepraak op maat."

Nu ik erover nadenk, wat een typisch mannelijke pretentie. En wat een foute inschatting van de trots en kracht van ons Morelleke. Want deze morgen om 7u zat in mijn mailbox al een kant-en-klare toespraak van haar. Ze was gisteravond zo lief geweest mijn voorstel niet onmiddellijk de grond in te boren en mij ten minste één korte nacht de illusie te geven dat ik de redder in de nood kon spelen, de Zorro van Ver-Assebroek - maar dat Marie-Rose haar artikels of toespraken door derden zou laten schrijven, neen, daar is ze te trots voor. Dan steekt ze liever een nachtje door, doodziek of niet.

Wat kan ik ervan zeggen? Ik mag natuurlijk niet uit de biecht klappen maar ik ben er trotser dan ooit op dat zij mijn Europese lijst duwt. Wie morgen in Gent erbij is zal begrijpen wat ik bedoel. En wie er niet bij is mist iets, geloof me.

14u, ICC-Gent, Europees Congres van Vlaams Belang

16:52 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

1-0 Typisch Marie-Rose .Het is en blijft een vechter ! Velen zouden er de brui aan geven en zeggen ;" ik ben ziek , ik kom niet "Maar nee Roosje zal op het congres zijn !Bewonderenswaardig . Kopmannen van het VB : Hou ze daar goed in de gaten hé want ze moet naar Europa !!

Gepost door: Vera | 07-03-09

Ze blijft ons aangenaam verrassen... Eigenlijk had ik geen zin om mijn zondag op te offeren om nog maar eens naar een congres te gaan. Mij moeten ze niet meer overtuigen. Maar hoe kan ik wegblijven, als Rozeke op dit congres komt spreken terwijl dit voor haarzelf ernstige gezondheidsrisico's inhoudt? Je moet het maar doen!! Dat is pas de kracht van een échte overtuiging!

Gepost door: Geert | 08-03-09

Als dat Morelleke naar Europa gaat of kruipt, dan kan er misschien wel iets ten gronde veranderen. VB laat die vuisten weg, maar overtuig door de opgestoken duim en de liefde voor het vak. Niet de duivel maar de engel kan het tij ten goede keren...

Gepost door: uilenspiegel | 09-03-09

De commentaren zijn gesloten.