02-03-09

Wat een hypocriet gedoe.

In Vilvoorde werd een 16-jarige vertegenwoordiger van de multiculturele verrijking zomaar vrijgelaten, hoewel hij niet minder dan drie agenten het ziekenhuis insloeg. Justitieminister Stefaan De Clerck laat zijn spierballen zien: "hou me tegen, of ik bega een ongeluk".

stefaan de clerckHet is eigenlijk om bij te huilen. Stefaan De Clerck himself is één van de hoofdschuldigen van de lakse en laffe aanpak van criminaliteit in dit land, onder meer als CVP-voorzitter én als oud-minister van Justitie. Zijn ministeriële omzendbrieven destijds (denk maar aan de schandalige omzendbrief over de niet-vervolging van drugsmisbruiken - de man noemt zichzelf in interviews trots de "architect van de legalisering van softdrugs" ) waren toonbeelden van laksisme. Hij deed geen enkele inspanning om de gevangeniscellen te creëren die toen reeds absoluut nodig waren en dat vandaag nog veel meer zijn. Dat die man nu opnieuw de vermoorde onschuld mag spelen en nauwelijks iemand hem herinnert aan zijn eigen verpletterende verantwoordelijkheid is hemeltergend.

Ach, over enkele dagen is dit incident alweer vergeten. En dan is het wachten op de volgende vrijlating die de media haalt - want die vrijlatingen gebeuren systematisch en er moet al veel gebeuren vooraleer zoiets in de kranten komt. En dan begint de show opnieuw: spierballen rollen, duister in de camera zien, en zij drinken een glas en p... een plas en alles bleef zoals het was. Behalve voor de slachtoffers uiteraard. Maar wie bekommert zich écht om die mensen?

18:18 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goed gezien eigenlijk . Moest ik bij de klant, iedere motor die ik herstel naar de vaantjes helpen .
En moest iedereen het doen .
Dan waren wij zeker om werk te hebben .
Je moet ervoor zorgen dat je nodig bent .

Münchhausen by proxi is bijzonder moeilijk te ontmaskeren.

Gepost door: Siberx | 02-03-09

De commentaren zijn gesloten.