28-02-09

Vlaamse regering, schaam U.

1970260756_1999999706_gemengde-schoolDe Standaard brengt vandaag twee bladzijden "Kamperen aan de schoolpoort" over ouders die bijna drie weken lang dag en nacht aanschuiven om voor hun kind toch maar een plaatsje in een "betere school" te bemachtigen. Die toestand doet zich voor aan de poorten van enkele bij ouders goed aangeschreven elitescholen in Vlaanderen, maar vooral bij de beste Nederlandstalige scholen in Brussel. Het is een in wezen schrijnend verhaal waar heel Vlaanderen - nota bene één van de rijkste landen ter wereld - diep beschaamd over zou moeten zijn. En vooral: het is het verhaal van het totale failliet van de politiek-correcte nonsens, want wanneer verstandige ouders kunnen kiezen, kiezen ze voor het beste kwaliteitsonderwijs, dikwijls "strenge" scholen waar nog op waarden en normen wordt toegezien.

Het is trouwens opvallend hoe in de vele artikels en reportages over die toestanden aan de Brusselse schoolpoorten één groot taboe nooit wordt aangekaart. Hoe komt het dat die Nederlandstalige scholen in Brussel tegenwoordig zo'n groot succes boeken? Hoe komt het dat Brusselse Vlamingen nog maar met grote moeite in hun eigen scholen terecht kunnen, en dan nog niet altijd? Hoe komt het dat Franstalige ouders hun kinderen mordicus naar de Vlaamse school willen sturen, met als gevolg dat in steeds meer Vlaamse scholen in Brussel buiten de lesuren nog nauwelijks Nederlands wordt gesproken? Dat zal toch niet zijn omdat de Franstalige scholen overspoeld worden door de verrijking van de multiculturele maatschappij zeker? Taboe, taboe, taboe. Wie de waarheid zegt is een racist!

Ik ben wat bevriend met de, niet eens bijzonder Vlaamsgezinde, uitbater van een kleine handelszaak vlakbij het beroemde Sint-Jan-Berchmanscollege, hartje Brussel. Zijn zoontje ging daar naar de langere school. Maar vanaf dit schooljaar niet meer, want nu brengt zijn echtgenote de kleine elke dag vele kilometers en verkeersproblemen ver naar een school in Dilbeek - daar wordt ook op de speelplaats nog Nederlands gesproken. Voorlopig nog, denk ik dan indien ik een sombere dag heb.

Wat voor mij als Bruggeling een vanzelfsprekendheid is, kwaliteitsonderwijs in een goede en veilige school aan mijn kinderen kunnen schenken, wordt voor ouders in de grotere Vlaamse steden steeds meer een probleem. Die ouders worden ook steeds meer de speelbal van de politiek-correcte dictatuur, vermomd achter modetermen als "gelijke onderwijskansendecreet". Ik vraag mij af waar de kinderen van pakweg Marleen Vanderpoorten of Frank Vandenbroucke naar school gaan of gingen? Indien het in die multiculturele scholen zo fantastisch is zullen zij toch wel zeker hun eigen kinderen daarheen gestuurd hebben? 

Inmiddels kamperen anno 2009 in Vlaanderen ouders drie weken lang voor een school, en bekvechten met deurwaarders onder mekaar om toch maar een plaatsje voor hun kind te bemachtigen. En ik zou het voor mijn kind ook doen. Maar Vlaamse regering, schaam U.

16:31 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Vele vragen weinig antwoorden...

Gepost door: vriendelijke Vlaming | 28-02-09

Raadsel: wat is het verschil tussen 'n ezel en 'n Vlaming? Vlaamse regering schaam U,en Vlamingen schaam jullie nog veel harder,omdat jullie telkens weer diezelfde POCO KLEUTERTUIN , POCO FOSSIELEN , en POCO NITWITS aan de macht helpen die , als ze terug verkozen zijn , zich 'n breuk lachen omdat ze jullie (het klootjesvolk) weer zo gemakkelijk hebben kunnen beduvelen ! PROFICIAT hoor ! Een ezel stoot zich maar één keer aan dezelfde steen ! Een Vlaming stoot zich elke verkiezing aan dezelfde NITWITS ! Vlamingen zijn echt wel volhoudertjes hé ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 28-02-09

ook groen weet dat 't waar is Meer dan terecht. Ik kende een gezin Agalev'ers, nu groen, en ze gingen met opzet in Borgerhout wonen; 'tof multicultureel', weet je wel. 6 jaar lang schuimden ze elk multicultifeestje af en waren ze op elke anti-VB-betoging, tot hun kinderen 6 jaar waren en naar een school vol Marokkanen moesten. Nadat die kinderen een 5-tal keer waren in elkaar geslagen en beroofd, zijn ze dan maar verhuisd naar de groene rand buiten Antwerpen. O ja, ze stemmen nog altijd Groen...

Gepost door: de vlaming | 28-02-09

Ik heb mij al dikwijls afgevraagd waar die stedelijke multicul aanhangers hun kinderen naar school gaan. Vooral hun dochters dan. In het middelbaar.

Gepost door: Nico | 28-02-09

Schoolpoort Ik heb jaren les gegeven in een multiculturen school . Ik deed dat graag . Toch had het nadelen en de "fabeltjes" over hoe rijk het wel is tussen andere culturen te zitten is in mijn ogen niet juist .De leerstof gaat er niet zo vlot in daar de kinderen niet behoorlijk nederlands praten . het is zwoegen en herhalen en dit ten koste van de anderen . Ik weet het wel ik had hulp van NIETS OF NIEMAND !Nu heeft men zorgverbreding juffen voor dit en juffen voor dat . Is dat juist ? IK vind dat die kinderen van v-reemde origine evenveel recht hebben op onderwijs maar dan moeten ze zich aanpassen en zeker in de huiskring nederlands praten !Daar begint alles . Ik ondervond ook dat de betere burgers hun kinderen naar witte scholen stuurden en zelfs marokaanse die vonden dat er teveel allochtonen op school waren deden dat . Ik moet zeggen : de leerstof ging achteruit en we moesten van alles inproviseren om alles plezierig aan te brengen en wees maar zeker : ze zaten graag in mijn klas !!Je krijgt de naam "racist" vlug naar je hoofd geslingerd maar iemand die zich aanpast en onze taal spreekt ..daar heeft men geen last mede en die stellen geen wetten .Ze zijn blij hier te mogen zijn en te kunnen werken en de rest ... Dat is wat anders .Ouders die moeten parkeren voor favorieten scholen vind ik niet fair . Ik zou eens graag weten waar de kdn of kleinkdn van onze ministers naar school gaan . Daar weten we niet veel over hé !!!En moeten die ook hun tentje opzetten ????

Gepost door: Vera | 01-03-09

Inderdaad, ze mogen de mensen en de politiekers die ooh zoo multicultureel aangelegd zijn eens voor de poort laten wachten, of ze eens een paar maanden in een multculturele stad laten wonen, les laten geven,etc.... benieuwd hoe ze nadien denken over onze multiculturele samenleving, ha.

Gepost door: peter | 04-03-09

De commentaren zijn gesloten.