26-02-09

Minder parlementsleden en ministers?

werkloos_zoeken1_cmTot nog maar enkele maanden geleden weerklonk in Vlaanderen de roep naar méér en nieuwe immigratie. De professionele lobby van de multiculturele maatschappij en een aantal tenoren van het bedrijfsleven vonden zich in een objectief bondgenootschap: open grenzen,  nieuwe en massale import van kandidaat-werknemers. Dat we daarbij nog zo'n half miljoen uitkeringsgerechtigde werklozen in eigen land telden - niet altijd maar wel vaak vertegenwoordigers van de multiculturele verrijking - mocht de pret niet deren. Hoe onvoorstelbaar klinkt dit nu, in een tijd waar bedrijfssluitingen en massale afdankingen mekaar opvolgen. En opnieuw blijkt dat wij, "verkrampte Vlamingen", gelijk hadden. Misschien hebben enkele grote bedrijven op korte termijn economisch belang bij die arbeidsimmigratie; de échte kostprijs wordt echter op de hele samenleving afgewenteld. (Zie ook mijn stukje van 5 februari.)

Inmiddels stevenen wij af op een sterke stijging van het overheidstekort en zelfs op een nieuwe sterke stijging van de openbare schuld, zowel in reële cijfers als in verhouding tot het Bruto Binnenlands Product. En de regering staat erbij en kijkt ernaar. Het heet dat in tijdens van recessie géén besparingsmaatregelen kunnen getroffen worden zonder de economie te schaden.

Wat een nonsens. Iedereen die zelfs maar van ver eens een budget van een gemeente, een provincie, een regio of het land bekeken heeft kan zo honderden besparingsmaatregelen uit de hoed toveren die de economie helemaal geen kwaad zouden doen. Laat de politiek zelf maar het voorbeeld geven: slank de kabinetten af in plaats van ze aan te vetten, stop de massale geldverspilling en de regelrechte diefstalcultuur bij partijpolitieke ziekenfondsen en vakbonden, beoordeel élke uitgave op zijn economische verantwoordbaarheid. Is dat teveel gevraagd? We kunnen in België trouwens beginnen met het aantal parlementsleden en hele of halve ministers drastisch te verlagen - ik geloof dat we ter zake in verhouding tot ons bevolkingsaantal wereldrecordhouders zijn. Zal dat de wereld veranderen? Misschien niet, maar we zouden op zijn minst het goede voorbeeld geven.

En ik kom op mijn stokpaardje terug. Is nu niet de tijd gekomen om een ernstig debat te voeren over de kostprijs van de immigratie? Denken dat we alle miserie van de hele wereld kunnen oplossen door onze grenzen te laten openstaan (vorig jaar ongeveer 75.000 nieuwe immigranten op wettelijke basis) is absurd: we gaan eraan ten onder.Letterlijk.

En dat is nog het strafst van al. Terwijl in de hele wereld de economische crisis tot een "eigen volk eerst"-politiek leidt, blijft dat bij ons het grote taboe.

P.S. En denk maar niet dat ik mijn stukje over Jurgen Verstr€pen en diens merkwaardige opvattingen over "free speech"  vergeten ben. Het komt eraan.verstrepencor Ik twijfel nog aan de titel. "Mijn recht om maar wat uit mijn nek te kletsen"? "Ik lieg er op los, maar zo zit ik nu eenmaal in mekaar"? "Mijn advocaat zegt het nu zwart op wit: ik ben een beunhaas en een liegebeest."? "Hey, mijn naam is Jurgen Verstr€pen en alles wat ik anderen verwijt ben ik eigenlijk zelf!"? Moeilijke keuze!

16:08 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Minderwaardigheids complex . De belg heeft of een minderwaardigheids complex .En dan is hetgeen ze doen, normaal . Maar het blijft even dom .
Of ze zijn gewoon dom, en dan is hetgeen ze doen normaal en dom .
Wij zijn heiliger dan de paus .
Aléjulia

Gepost door: Siberx | 26-02-09

Simpele geest. Het kan zijn dat ik 'n simpele geest ben , maar , misschien is 'n serieuze economische crisis in Vlaanderen DE oplossing ! Als we financieel volledig aan de grond zitten , bollen de asielzoekers , de gelukzoekers en de mensen die hun papieren in Zaventem in het WC doorgespoeld hebben , het vanzelf af , omdat hier niets meer te rapen valt ! Als we dan voor centen gaan aankloppen in walenland , "SOLIDARITEIT" weet je nog wel , dan is belgie "DIRECTEMENT" gesplitst !!! Eerste werk , de Vlaamse grenzen toe. Daarna kan "RECHTS" beginnen met puin ruimen en Vlaanderen terug welvarend maken ! Hopelijk hebben "DE VLAMINGEN" dan voldoende uit de fouten van hun verleden geleerd !!! 'n Utopie vrees ik. Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 26-02-09

De commentaren zijn gesloten.