24-02-09

Jean-Luc leert bij!

 1111251032892_geld-euro3_thumbDoor en door steengoede  mens ben ik! Hier dus een eerste, volkomen gratis, les voor collega-europarlementslid Jean-Luc Dehaene. Kijk, het is niet zo moeilijk. Zo ziet een par-le-men-tai-re vraag eruit:

Naar verluidt hebben het Europees Parlement en de Europese Commissie reeds in 2007 besloten om de fitnesszaal in het gebouw van het Europees Parlement te vernieuwen én uit te breiden.  Nu blijkt dat er aan deze nieuwe luxeruimte een prijskaartje van in totaal 9,2 miljoen euro vasthangt, een bedrag dat voor het grootste gedeelte zal worden opgehoest door de Europese belastingbetaler.  De Commissie zou voor ongeveer 1,5 miljoen euro in deze ruimte investeren (Regina Pöll, 'Luxus-Fitnessstudio für EU-Parlament', Die Presse, 18 februari 2009).

 

Klopt dit bericht?  Wat is de uiteindelijke kostprijs van de vernieuwde en uitgebreide fitnesszaal?  Hoe hoog is de bijdrage van de Commissie?  Wanneer zouden de werkzaamheden worden gestart en beëindigd?  Kan de Commissie mij een overzicht geven van de afzonderlijke uitgavenposten?  Wat zijn de grootste uitgaven?

Was een dergelijk kostenplaatje in 2007 reeds voorzien?  Hoe verantwoordt de Commissie dergelijke uitgaven in barre economische tijden waarin de gewone mensen moeten besparen?  Vindt de Commissie de oprichting van een dergelijk luxeoord het juiste signaal naar de Europese burgers toe?

 

 (Frank Vanhecke, ingediend 24 februari 2009).

Een gelijkaardige vraag stelde ik inmiddels ook aan het Bureau van het Europees Parlement, dat naar het schijnt op 18 februari over deze zaak zou vergaderd hebben. In dat Bureau zetelt niemand minder dan ex-ABVV-vakbondsvrouwe Mia De Vits. Benieuwd of zij de belangen van de belastingbetalers verdedigde. U hoort er nog van...

 

16:57 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Gratis fitnessen. Nu niet flauw doen hé ! Waar moeten die Excellenties hun escortedames en luxehoeren anders gratis gaan fitnessen ??? Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 25-02-09

Europees Parlement Fraude Onlangs zag ik een reportage op de NL Tv over fraude in het Europees Parlement.
Zelfs de antifraude commissie van het Europees Parlement zou mee werken aan deze fraude.
Hier stel ik dan de vraag hoe komt het dat hier in België niet over gepraat word in de media?

Gepost door: Emile Coppens | 01-03-09

De commentaren zijn gesloten.