19-02-09

Vaclav Klaus tegen eurocratie: 1-0 !

klaus

Vandaag plenaire zitting van het Europees Parlement te Brussel, met onder meer een plechtige toespraak van de Tsjechische president Vaclav Klaus: om duimen en vingers af te likken.

Vaclav Klaus wordt echt gehaat door heel de Eurocratie. Hij is de uitzondering, het buitenbeentje, de man die eindelijk durft zeggen dat "de keizer naakt is": de Europese Unie funtioneert helemaal niet democratisch, het Europees Parlement is wel de allerlaatste instelling die dat democratisch deficiet zou kunnen herstellen, er moeten democratische volksraadplegingen komen om om de almacht van de bureaucratie en de politiek benoemden in te perken, de rijkdom van ons continent ligt in de verscheidenheid van culturen en volkeren, we moeten waar nodig nauw samenwerken maar er bestaat niet zoiets als één "Europees volk"... allemaal waarheden als een koe, maar allemaal ook waarheden die compleet taboe zijn in het wereldje van de Europese nomenklatura.

En dus werd het een zeer boeiende vertoning vandaag in het Europees Parlement. Om de Tsjechische president wat te tergen liet men zijn rede voorafgaan door het plechtig spelen van de zogenaamde "Europese hymne", het bekende "Ode an die Freude" uit de 9de van Beethoven. Dat doet men anders nooit, maar de eurofederalisten dachten wellicht daarmee Klaus op stang te kunnen jagen. Mis jongens, want Klaus stak rustig en bedaard van wal en sloeg gedurende een half uur nagels met koppen. Wat waren de dames en heren grote democraten ontredderd! Er waren er zelfs heel wat die het niet meer konden aanhoren en foeterend de zaal verlieten, ook een aantal Vlamingen - maar we zullen maar geen namen noemen.

Maar de eurocraten zijn slechte verliezers. Na de rede van Klaus vond parlementsvoorzitter Poettering - het prototype van de Duitse tjeef, als mens vriendelijk maar als politicus dood van angst voor de terreur van de linkse politieke correctheid, de hielen likkend van de socialistische fractie - het nodig om de president tegen te spreken. In een democratie is het nog altijd de meerderheid die beslist, zegde hij. Juist, maar de meerderheid in Europa mag zich niet uitspreken, want de eurocraten hebben schrik van referenda. En waar een meerderheid zich wél mocht uitspreken, in Ierland, wordt die meerderheid straal genegeerd.

"Europa" is geen democratie. We wisten het al, maar het deed deugd dat eens vanop de "kansel" van de nieuwe Europese kerk te mogen horen. Meer van dat!

P.S. President Vaclav Klaus rechts op de foto. Ok, ok, ik weet het, ik had ook een andere afbeelding kunnen kiezen. Ben ook maar een mens hé.

18:47 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

straf Inderdaad straffe gast die Vaclav.

Wat betreft die foto, zegt Vaclav tegen die andere kerel : "Wie eerst durft piepen krijgt een bak duvel"

Gepost door: nico | 19-02-09

Democratie Europa is geen democratie , het is een soort belgie maar dan in 't groot !!! Beiden olympisch kampioen in het straffeloos verkrachten van de democratie !!! Hoog tijd om de macht van dat wangedrocht te kortwieken !!! Desnoods onder dwang van het volk !!! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 19-02-09

Beste "Maar een mens",

Man, man, man, da's klein bier tov van onze eigen MRM.
Bedankt voor de uitnodiging as zondag in Brugge.
Zijn de nieuwe Euro-affiches voorradig want mijn plakkershanden jeuken en la fine fleur d'Anvers, de Gand et de Bruxelles gaat hier arriveren (Knokke-le-Zoute) - kwestie van een beetje pub te maken tijdens de krokusvakantie.
De belze vlaggen hangen al aan de stokken, hopelijk is er volgende week weinig wind...
Thevissen = poezie.
Brinckman = de streep = 0
Volg alvast een "anti-paniek" cursus want la "MR" bedient de stuurknuppel om het vliegtuig te besturen
met de "vlag".
Nog 100.000 te gaan, dédé bijt in 't Oostends zand
mvg,
Frank Bicqué

Gepost door: Frank Bicqué | 19-02-09

Waarom de Vlaamse zaalverlaters niet vernoemen?
Ik begrijp niet goed waarom de Vlamingen die de zaal
verlieten niet genoemd mogen worden.

Ik smeek u om die namen prominent te vernoemen.

Zijzelf aarzelen niet om onze mensen zelfs in hun
prive-leven te pesten langs alle kanten.

Vooruit ermee en namen aub,!

Gepost door: Patrik FAVEERE | 19-02-09

De commentaren zijn gesloten.