17-02-09

Arm Vlaanderen

leeuw

Zopas "Terzake" gezien met Bart De Wever en Pol Van den Driessche (CD&V), naar aanleiding van het stopzetten van de "communautaire dialoog". Het spijt me jongens: zielig, zielig, zielig. Is dat het groene hout? Zijn dat de meest Vlaamsgezinden van de niet-cordon-sanitaire partijen? We zijn nog érg ver van huis vrees ik.

Na de vaststelling dat de Franstaligen van slechte wil zijn - ze hebben nu eenmaal wat ze willen en kunnen geen enkel voordeel halen uit verdere staatshervorming - volgde... alles wel beschouwd niets meer.

Wat had er moeten volgen? Ten eerste een striemende veroordeling van al die Vlaamse politici en politieke partijen (jammer genoeg ook CD&V en N-VA, ex-Volksunie) die de voorbije jaren en decennia de Vlaamse meerderheid in dit land politiek lieten minoriseren. Ten tweede vanwege beide heren ook een ernstig "mea culpa" over hun eigen rol in die kwestie. Excuus, maar de Bart De Wever die de CD&V naïviteit verwijt tegenover de Franstalige onwil is wel de voorzitter van een partij die vijf jaar geleden beloofde niet eens aan regeringsonderhandelingen te beginnen vooraleer BHV gesplitst was - vijf jaar geleden! En het is ook de man die na de grote verkiezingsoverwinning van het Vlaams Kartel in 2007 de kapitale fout beging om zich in de typisch Belgische kastelen te laten verzanden in onderhandelingen die nooit ergens toe konden leiden - het blijkt trouwens dat in al die vele maanden van onderhandelen zelfs niet één keer een fundamenteel Vlaams dossier als de splitsing van de sociale zekerheid ter sprake werd gebracht.

Beide heren zaten trouwens met de mond vol tanden over wat er nu moet gebeuren. Pol Van den Driessche meende zelfs dat we met de Franstaligen moesten blijven praten tot de "heilige geest" over hen zou neerdalen. De man is aan rust toe, dat is duidelijk. Bart De Wever van zijn kant heeft nu ontdekt wat wij vijf jaren geleden ook al wisten: verder praten met die Franstaligen heeft geen zin, tenzij we een stok achter de deur hebben. Het probleem is dat De Wever dat zegt op enkele maanden voor de verkiezingen - en dat zijn woorden jammer genoeg als kiespropaganda mogen beschouwd worden - net zoals ze dat in 2004 en 2007 waren. De moed om te zeggen dat de Vlamingen maar het heft in eigen handen nemen moeten en desnoods eenzijdig de onafhankelijkheid moeten uitroepen (van een stok achter de deur gesproken!) heeft hij niet. De moed om te zeggen dat wij onmiddellijk kunnen stoppen met het subsidiëren van het Franstalig onderwijs in Vlaanderen bleef ook achterwege. De strikte toepassing van de taalwetten in Brussel? Nooit van gehoord. Enzovoort enzoverder.

Er is trouwens een lakmoesproef voor échte Vlaamse betrouwbaarheid: de bereidheid om het cordon sanitaire tegen de énige consequente Vlaams-nationale partij te doorbreken. De Wever doet het tegendeel: in Terzake moest hij weer eens schimpen naar de "populistische partijen" die uit de situatie garen spinnen. Arm Vlaanderen.

P.S. verstrepencor
En binnenkort op deze blog: lachen, gieren, brullen met de wel zeer bijzondere "Freedom of Speech" opvattingen van "le corruptible" Jurgen Verstrepen. U mag er nu reeds naar uitzien, geloof me.

20:44 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Welke dialoog? Tiens, een communautaire dialoog? Als dat maar van één kant komt, is dat toch geen dialoog?
't Enige dat ik daar tot nu toe over gehoord heb, is dat de Vlamingen steeds vragende partij zijn en de Franstaligen daar niks moeten van weten. Tenzij ze natuurlijk weer een pak voordelen in de schoot geworpen krijgen.

En ik kijk al uit naar de Verstrepen-blog :-)

Gepost door: Wendy Van Belle | 17-02-09

Kippen zonder kop Na " Terzake " dronken Bart De Wever en Pol Van den Driessche een GLAS , ze deden een PLAS , en alles bleef GELIJK HET WAS ! Met zulke "politici " bereiken we NOOIT de "onafhankelijkheid " maar wel de "ondergang " van Vlaanderen ! Zo te zien is dat ook hun bedoeling ! Maar ja , door wie worden die kippen zonder kop telkens opnieuw verkozen ??? Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 17-02-09

Ik heb maar 1 woord voor De Wever: nougabollen!

Gepost door: Raymond | 18-02-09

De commentaren zijn gesloten.