15-02-09

Congres VLD krijgt steun JM Dedecker

verhofstadt7_cm300

Als we Bart Somers vanop het VLD congres mogen geloven (maar wie gelooft...juist)  zit het land te wachten op de terugkeer van Guy Verhofstadt, grote staatsman. Niet enkel het land wacht op Guy trouwens. Volgens de VLD-voorzitter wacht heel Europa op die man, de enige die ons continent uit het moeras kan trekken.

Jongens, jongens, en dat nét terwijl we dachten in de politiek eigenlijk àlles reeds meegemaakt te hebben.

Het simpele opsommen van de leugens en miskleunen van 8 jaar regeringen Verhofstadt (vreemdelingenstemrecht, snel-Belg-wet, complete chaos bij justitie, versterkte miljardenstroom naar Wallonië) zou ons echt te ver leiden. Het "zwartboek Verhofstadt" werd trouwens reeds gepubliceerd en leest als een politieke nachtmerrie. Maar dan toch één feit: tijdens de 8 "vette" jaren (op economisch gebied) Verhofstadt werd niet één euro staatsschuld afbetaald en niet één euro écht in het Zilverfonds voor de toekomst gestort. Onze staatsschuld bedraagt nu 322,5 miljard euro, een astronomisch bedrag waarmee we verhoudingsgewijs tot de "wereldtop" van de schulden behoren. Proficiat.

Verhofstadt beweerde wel dat de staatsschuld daalde, maar dat was niet in reële cijfers, enkel in de verhouding tot het bruto binnenlands product. Het is een beetje alsof U en ik voor ons woningkrediet geen kapitaalsaflossing zouden doen maar wel luidop zouden juichen dat het geleende kapitaal toch aan inflatie onderhevig is en we dus goed bezig zijn. Eens zien hoe lang onze huisbank mee zou juichen.

Maar goed, nu zal die Verhofstadt dus de economie in heel Europa eens deblokkeren zie. Mocht ik bij General Motors iets te zeggen hebben ik haalde die man direct binnen.

Verhofstadt heeft alvast één bondgenoot. Zoals hij zelf zegt zal Jean-Marie Dedecker zijn stemmen ter beschikking stellen van een na de verkiezingen te vormen VLD-CD&V-LDD kabinet. Wait and see, maar de intentie is duidelijk. En voor mij is ook iets duidelijk: het wordt tijd dat wij die van pretentie druipende kerels lik op stuk geven.

15:15 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

verhofstadt Inderdaad,het land zit te wachten op verhofstadt ! Weet je waarom ? Vijftig jaar geleden,dus toen ik nog 'n kind was , vertelde m'n moeder het al ! " de mensen WILLEN BEDROGEN WORDEN " . Ik zie dat er nog altijd niets verandert is . Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 15-02-09

Verhofstadt Verhofstadt terug ?
Dit is zowat het ergste wat Vlaanderen kan overkomen.
Moest Claus nog leven : hij zou hierover een boek
kunnen schrijven : "het verdriet van Vlaanderen".
Vriendelijke groeten,
Bruno

Gepost door: Bruver | 16-02-09

Geloofwaardigheid? Wat zullen de overgelopen VLD'ers van LDD daarvan vinden dat JM nu het gat aan het likken is van Verhofstadt?Doe zo voort JM, als extraatje probeer ik alvast een stok in je wielen te steken door rechtlijnig mijn partij als enig alternatief te promoten!Van gezond verstand gesproken...

Gepost door: Nancy Six | 16-02-09

Vraagje Is er iemand die een lijstje kan voorleggen van de openbare gebouwen die (tegen een spotprijs) verkocht werden?
Voor welke prijs? Aan welke (veel te hoge) huurprijs werden deze zelfde gebouwen terug ingehuurd?
En welke vennootschappen (en welke politiekers hebben ermee binding) hebben deze gebouwen binnen gegraaid?

Gepost door: Duplo | 16-02-09

Ga voluit voor een [u]belang[/u]rijke [u]vlaams[/u]e
vertegenwoodiging in Europa. Bevestig ons daar als volk en cultuur. Vlamingen: wees slim, breek massaal dat idiote cordon, dat alleen 'verdeel en heers' betekent voor de opportunisten ...Kijk in je historisch verleden... en laat je niet weer rollen. Maak van je stemstift of potlood een 'goedendag'.....

Gepost door: uilenspiegel | 17-02-09

Wat meneer Vanhecke over de staatsschuld zegt, is meer dan terecht. Ook niet vergeten dat ook toenmalig Begrotingsminister Vande Lanotte een en ander om zeep heeft geholpen. "Die begroting is knip- en plakwerk", wisten vooraanstaande economen jaren geleden al. Vande Lanotte is nota bene de man die destijds stelde dat een gehandicapte Vlaming nog vlugger werk vindt dan een valide Marokkaan! Als ik me goed herinner heeft meneer Vanhecke die schandelijke uitspraak ooit ook in een congresspeech vermeld.

Gepost door: Kamiel C | 17-02-09

Goed gezegd mijnheer Vanhecke!

Gepost door: M5 | 17-02-09

Dit is een van de beste politieke weblogs. Frank Vanhecke zal vriend en vijand verbazen met zijn aantal voorkeurstemmen op 7 juni.

Gepost door: A. Borms | 17-02-09

Elke keer weer vol spanning uitkijken wat 't resultaat van de kiezing wordt: altijd positief, altijd beter dan verwacht. De spanning zit steeds in het percentage winst. Mijn champagne zal alleszins al koud staan want feesten wordt het alleszins.
En als men ziet welke anciens er nu uit de hoge hoed worden getoverd.... 't Zal weer leuk worden.

Gepost door: Wendy Van Belle | 17-02-09

Vanhecke op één en geestesverwante Morel van op de laatste plaats naar Europa sturen: dat zou pas een krachtig signaal zijn om het échte Vlaanderen in het Europa van de regio's gestalte te geven en een doeltreffende 'reden om te leven' voor Marie-Rose.

Gepost door: uilenspiegel | 17-02-09

De commentaren zijn gesloten.