01-02-09

Lange tenen?

tenen

Om helemaal in de stijl van de grote meester te blijven: "een goed ingelichte bron" meldt mij dat Bart Brinckman van De Standaard boos is omwille van mijn stukje van enkele dagen geleden (25 januari). Ik had het daar over de gewoonte van die journalist om systematisch beroep te doen op jaloerse roddelpraat van laffe anonieme bronnen om zijn stukken (in elk geval die over Vlaams Belang) te kleuren. En op die andere gewoonte van de man om dan die anonieme bronnen wat later te belonen met een interview, een waarderend artikel  of ander lekkers. Dat was naar aanleiding van een stuk van Brinckman waarin hij een anonieme bron over Marie-Rose Morel liet beweren dat ze "geen klop uitvoert" en "zo zot is als een achterdeur" - twee even anonieme als absurde beledigingen die geen enkele kwaliteitskrant ter wereld zou afdrukken, en die zeker geen enkele kwaliteitsjournalist zou gebruiken.  Brinckman beweert nu dat ik mijn voorkennis over de verschrikkelijke ziekte van Marie-Rose gebruik om hem onderuit te halen. Daar gaat het nochtans helemaal niet om, met geen éne letter zelfs in mijn stukje. Ook mocht Marie-Rose kerngezond zijn past het kwaliteitsjournalistiek niet om, zich beroepend op anonieme bronnen, vieze en bovendien bijzonder dwaze beledigingen de wereld in te sturen.

Het valt mij trouwens op dat Bart Brinckman korzelig reageert op een stukje op mijn privé blog, ocharme gelezen door enkele honderden mensen. Maar zij mogen wel op de tienduizenden en tienduizenden exemplaren van hun krant, en nu al jaren aan een stuk, een privé-oorlogje tegen ons uitvechten. Zal ik eens een overzichtje maken van de laster en leugens, de geniepige steken onder de gordel, de brutale inmengingen in het privé leven  van mensen, de beledigende bijnamen (Mata Hari al vergeten?) van de jongste jaren? Dat leidt trouwens tot ongezonde situaties, waarbij een flink stuk van de Vlaamse publieke opinie zich afkeert van "de journalisten" en iedereen over één kam scheert, ten onrechte. Want ik blijf erbij dat de meerderheid van de Vlaamse journalisten - zeker bij de jongere generatie - correcte mensen zijn die hun job doen en die trouwens het volste recht hebben om kritisch over ons te schrijven, zeker indien zij even kritisch zijn tegenover onze politieke tegenstanders. Wat mij betreft is daarmee het incident gesloten. Ik heb gezegd en ik blijf erbij.

P.S. De voorbije dagen druk overlegd met de Europese campagneploeg, vermits we natuurlijk afspraken en meetings moeten herplannen, zeker wat de aanwezigheid van Marie-Rose betreft. U hoort er binnenkort meer van, maar het wordt een spetterende campagne. Men zegt trouwens dat het voor ons "moeilijke verkiezingen" worden. Welnu, ik sta dertig jaar in de partij en ik heb nog nooit gemakkelijke verkiezingen meegemaakt. Ik kan me niet herinneren dat we ooit de fat lady
steun van ziekenfondsen, vakbonden, media of van wat en wie dan ook kregen - niets nieuws onder de zon dus. Aan al degenen die ons al zwaar verlies voorspellen zeggen we: "It ain't over till the fat lady sings!", en dat is pas op 7 juni. Zoek het maar op...

12:09 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

brinckmanneke Zou bart brinckman 'n halfbroer van "azijnpisser" jos gijsels kunnen zijn ??? (vergeef me de uitdrukking , ik kon er echt niet aan weerstaan) Dat doet me aan hetvolgende denken , ongeveer 'n jaar geleden bezochten we Jerez in Spanje met de Vlaamse klub . Onderweg passeerden we 'n azijnfabriek en ik riep spontaan " hier het fabriek van jos gijsels " 'n deel van de mensen snapte het blijkbaar niet en 'n ander deel lachtte "GROEN" . Ik begin te vermoeden dat brinckmanneke aandelen heeft in het fabriek van zijn halfbroer ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 01-02-09

Journalistiek Journalistiek is niet meer hetgeen het moest zijn .
lezers en verkoop cijfers zijn slechte ingredienten voor de kwaliteit van een blad .
Een deftig iets heeft weinig lezers; misschien zoals uw blog :-)

Gepost door: Siberx | 01-02-09

Op mijn... lange tenen werd getrapt, heden op het vrt--journaal van 19 uur: daar toonde men de afbraak van "cityscape", het zogenaamde kunstwerk, van gezaagde houtbalkjes dat een bos voorstelde.
Over kunst wil (en kan) ik niet discuteren doch de prijs van dit "ding" kostte de overheid 400.000 euro.
Nù blijft er nog enkel een hoop "stoofhout" over, hopelijk mogen de omwonenden dat komen halen om zich te verwarmen in deze koude periode en heeft "het" toch nog z'n nut gehad.
Maar...de wijze waarop de "overheid" omspringd met gemeenschapsgeld zal velen (mezelf inbegrepen) doen koken van woede. (en zo krijgen we het ook warm)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 02-02-09

LANGE TENEN De Standaard verlaagt zich in deze tot het niveau van Story, Dag Allemaal en andere "gossip"-tijfschriften. Anonieme bronnen zijn vals en laf, laag bij de grond, oncontroleerbaar en vaak niet gesteund op feiten. Onthou één ding Frank : "van horen zeggen... liegt men veel !"

Veel sterkte Frank tegen al het onrecht dat u wordt aangedaan. Vecht voor de waarheid en uw waardigheid. Vol vertrouwen en met Vlaamse kracht !

André Toujour

Gepost door: Toujour André | 03-02-09

De commentaren zijn gesloten.