28-01-09

Marie-Rose

mrm

Gisterenavond, samen met Philip Claeys, Marie-Rose Morel vergezeld naar de opname van "Phara". Eens te meer versteld gestaan van de professionaliteit van Marie-Rose. De voorbije paar dagen hebben we haar immers met een kleine groep vrienden meer in het ziekenhuis dan elders gezien, met telkens opnieuw slecht en slechter nieuws. Ze is verschrikkelijk ernstig ziek maar liet daar tijdens de opnames niets van blijken. Ze heeft trouwens de voorbije weken zonder verpinken haar programma van parlement en bewegingsleven afgewerkt, enkel verstek gevend wanneer het echt niet anders kon. "Ze voert geen klop uit en ze is zo zot als een achterdeur" schreef de grote Bart Brinckman zaterdag in De Standaard - ik hoop dat hij in de grond zinkt van schaamte, samen met zijn anonieme bron trouwens.

Ook vastgesteld dat mét Marie-Rose heel veel anders is dan zonder Marie-Rose. De VRT is voor ons Vlaams Belangers niet onmiddellijk een bij voorbaat vriendelijke omgeving. Maar daar met Marie-Rose binnenstappen (ook gisteren,toen nog niemand op de hoogte was van wat haar overkomt) breekt blijkbaar vastgeroeste gewoontes. Na de uitzending werd met iedereen nagepraat, correct, beleefd, vriendelijk, zoals het hoort, zelfs onder Vlamingen met soms botsende politieke overtuigingen.

Wat kan ik daar nu nog aan toevoegen? Marie-Rose gaat vechten om te leven. Ik denk dat ze verbaasd zal opkijken hoeveel vrienden ze heeft. De zwijgende meerderheid van het Vlaams Belang in elk geval.

www.marie-rosemorel.be

07:53 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Beste mijnheer Vanhecke,
Aan de grond genageld. Wens haar en haar onmiddellijke omgeving heel veel sterkte.
We zullen zeer veel duimen en hopen, de rest zullen we met bloemen zeggen, want woorden schieten hier tekort.
Veel vriendschap, moed en toch positief blijven.

Gepost door: Frank Bicqué | 28-01-09

Ik sluit mij aan bij de wijze woorden van Frank Bicque

Gepost door: Pieter van Boxel | 28-01-09

Gegroet! Waarom moet er altijd eerst iets ernstig gebeuren of overkomen, eer de media hun verstand gaan gebruiken? MRM zal van haar afbijten zoals dit
taamt in haar ideologie. MRM is een bijzondere vrouw en een van de weinigen die weet waarover zij praat. Een strijdlustige vrouw, in hart en nieren! Veel heil en moed aan MRM!

Gepost door: Michael Peeters | 28-01-09

Inderdaad Frank,
Ik vraag me af waar Bart Brinckman zijn mosterd haalt. Ik herinner me nog steeds die zondagmorgen. Ik was het gras aan't maaien en ineens, telefoon. Marie Rose Morel zei mijn vriendin. Ik dacht aan een grap. Maar neen, Marie Rose aan de lijn of ik even iets kon tekenen en doorfaxen ivm haar werk in de vakbondscel. Wie werkt er op zondagmorgen? Ons Morel deed het. Bravo.

En ik wens haar langs deze weg alvast veel beterschap.

Gepost door: dirk welkenhuysen | 28-01-09

STERKTE ! Beste ,
Als ik zie met welke vechtlust deze dame afgelopen jaren beschuldigingen , kleineringen en andere rotzooi met glans heeft doorstaan , weet ik zeker dat ze ook dit zal overwinnen .
Heel veel sterkte aan Marie - Rose , haar familie en vrienden .

Marc

Gepost door: Marc | 28-01-09

Spoedig herstel Marie-Rose ! Beste ere-voorzitter laten we het beste hopen, dat Marie-Rose spoedig moge genezen ! Zij is een moedige vrouw,dus dat zal zeker 'n gunstige invloed hebben op haar genezingsproces . Vlaanderen ziet haar graag en Vlaanderen heeft haar ook nodig. Zij is een van de weinigen die tegen de stroom durft te roeien, hetgeen niet evident is in het belgische repressieland !!! Wij wensen haar het allerbeste ! Jean-Pierre Van Raemdonck en Lieve Dirkx BRECHT

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 28-01-09

Ik wens Marie Rose veel sterkte toe Frank. Ze is een doorduwer en zal de strijd winnen.

Gepost door: verherstraeten | 29-01-09

15193 blogbezoekers.... heeft Marie-Rose gehad in de laatste dagen; helaas kan men haar daarvoor moeilijk feliciteren vermits de oorzaak erg pejoratief is.
Toch heb ik ook, zoals zovelen, mijn steentje bijgedragen om haar vechtlust aan te moedigen, maar feitelijk staat zij er alleen voor in deze harde strijd.
Dat zij zo lang gewacht heeft om haar tegenslag te openbaren en verder te werken zoals zij gewoonlijk doet (alsof er geen vuiltje aan de lucht is) doet de achting en de eerbied voor haar...als een raket de lucht inschieten. "Mutsen en hoeden af !"

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 29-01-09

sterke Morel Mevrouw Morel is een zeer sterke vrouw ,alhoewel ik haar al eens te soft vind, ben ik als mens tot mens aangenaam verrast van haar vechtersmentaliteit.
Daar doe ik mijn hoed voor af.
Ik dank u meneer Vanhecke alsook mevrouw Morel om op onze nieuwjaarsreceptie aanwezig geweest te zijn in Zwijndrecht jonstleden.En ik heb de groeten gedaan aan julia zoals belooft!Veel sterkte voor Marie -Rose en voor familie en de oprechte vrienden die meeleven met haar.

Gepost door: g d | 06-02-09

Marie-Rose Dat Marie-Rose een fantastische vrouw is weet ik al langer .Ik stuur haar geregeld e-mails en heb haar al op verschillende manieren moed toegestuurd .Ik heb voor haar altijd een boon gehad maar nu ... Hoe moedig en discreet ze is en eigenlijk nog blijft !!! Chapeau ,chapeau !!Wie doet dat na ? En hoe voelen al die Phara's en Brinckmannen en Verstrepen zich nu ?Iemand die zo ziek is en nog voor haar idealen vecht ... Daar kun je alleen maar respect voor hebben en zeker voor stemmen !Hou je taai Roosje !

Gepost door: Vera | 07-02-09

Ik wil nogmaals reageren . Alle dagen kijk ik op haar site achter het klavertje vier . Ze schrijft zo mooi ! Het is niet gemakkelijk iedere dag zo flink te zijn ,maar zij is dat wel .Ik leef echt met haar mee en ik lees dat ze omringd is door lieve ,lieve mensen waar ze zich zo goed bij voelt . Dat is natuurlijk prachtig .En haar kindjes die zullen haar er wel doorsleuren .Zo'n schatjes !Ik heb haar altijd bewonderd maar nu sta ik echt perplex .Iemand met zo'n wilskracht haalt het , daar ben ik rotsvast van overtuigd .En al die criticasters die verhalen uit de privé sfeer publiceerden (al dan niet waar )moeten zich toch niet goed voelen denk ik want het is ook een beetje hun fout dat haar lichaam nu zo ziek is . Al die roddels en laster en niet gehoord worden dank zij het cordon knaagt aan een mens .zelfs een strijdvaardige Marie-Rose moet incasseren ? Maar ,Verstrepen en Brinckman en Draulans ,het zal zich tegen u wel keren(jullie gezever) en dan oogsten jullie wat jullie gezaaid hebben .Blijf verder knokken MR je hebt ontzettend veel vrienden en ik en ons mannen zijn daar bij . Moed houden en .... Vlaamse en strijdvaardige groeten van Vera uit Westerlo

Gepost door: Vera | 09-02-09

Marie -Rose Kop op Roosje, even een dipje, en zo zullen er nog wel komen maar houd er de moed maar in . Een winnaar geeft nooit op en een opgever wint nooit .Ik duim voor je !!! Je komt er wel boven . Vera

Gepost door: Vera | 16-02-09

Vrouwen zoals jij, daar bouwt men een betere wereld mee. Voorzichtig zijn voor infecties is nu de boodschap, tot je legertje witte bloedcellen terug op de been is. Vlaanderen rekent op u om in Europa het verschil te maken, zelfs vanop die laatste plaats......

Gepost door: uilenspiegel | 17-02-09

De commentaren zijn gesloten.