27-01-09

Heeft Luk Van Nieuwenhuysen spijt?

lukvnh

Zelfs voor politici zijn er dagen dat het schijnboksen van het dagelijkse politieke bedrijf maar een bijzonder futiel spektakel blijkt. Dit zijn van die dagen, maar een politieke blog dient vanzelfsprekend niet om privé-toestanden te etaleren. En bovendien: the show must go on, en dus deed ik het afgelopen weekeinde weer een mini-toer van Vlaanderen, te gast op verschillende nieuwjaarsrecepties van Vlaams Belang-afdelingen.

 "The show must go on" zegde ik, maar dat klinkt veel te negatief, een beetje als een verplichting. Het tegendeel is waar. Ik heb de voorbije dagen in Schilde, Schoten, Brugge, Kapellen en Brussel opnieuw ondervonden dat het Vlaams Belang - gelukkig - geen partij als alle andere blijft. Ik heb in totaal honderden mensen ontmoet die voor mij veel meer dan politieke overtuigingsgenoten zijn: strijdgenoten, kameraden, veel mensen die hun "kopstukken" graag zien - en het vice versa telt in elk geval voor mij ook. Er zijn zelfs kopstukken die mekaar graag zien, ook al geen zeer verspreid fenomeen in politieke partijen; ik heb bijvoorbeeld de voorbije dagen heel veel gedacht aan vriend Luk Van Nieuwenhuysen die bij de volgende verkiezingen geen nieuw parlementsmandaat ambieert. Luk is de man die mij in oktober 1977 een lidkaart verkocht van de door Karel Dillen pas opgerichte Vlaams Nationale Partij - ik hoop maar dat hij daar achteraf niet teveel spijt van gekregen heeft, want Luk is een buitengewone mens wiens oordeel voor mij zwaar weegt en die we in het Vlaams Parlement verschrikkelijk zullen missen. Ik kom daar nog wel eens op terug.

Op de receptie (met héél veel volk) in Brugge was ook mijn eigen moeder weer van de partij. Ze wordt dit jaar 88 - ik vrees al voor een nieuwe "story" in de "knack", want we weten dat zelfs getallen politiek niet correct kunnen zijn.

Volgend weekeinde sluiten we stilaan (maar nog niet helemaal) de reeks nieuwjaarsrecepties af. U bent hartelijk welkom:

- Vrijdag 30 januari om 20u in Zwijndrecht, kantine van het Sportcomplex Kerkenkouter

- Zaterdag om 20u in Liedekerke en nadien in Kruibeke (info volgt).

En ik blijf erbij, zeker nu ik omzeggens elke dag de inzet en strijdvaardigheid van onze mensen meemaak: we gaan er een lap opgeven op 7 juni.

Morgen is er ander nieuws, vrees ik.

10:03 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hamba Kahle Luk
Het Vlaams Belang zal u missen. Uw kennis van de
taaltoestanden in Brussel en uw inzicht in de Waalse
haattoestanden tegenover de Vlamingen waren
een ware bate voor de partij en voor heel Vlaanderen.

Daarom zeg ik het nog eens in een verstaanbaardere
taal nl het Afrikaans : Mooi loop Broer!!!!

Gepost door: Patrik FAVEERE | 19-02-09

Hamba Kahle Luk! Of liever toch in het Afrikaans: Mooi loop Broer!

Uw kennis over de taaltoestanden in Brussel zal zwaar gemist worden evenals uw kennis over de
haat die de Franstaligen de Vlamingen toedragen.

Ik hoop dat we u niet verloren zijn voor de komende
jaren want voor het VB en voor VL is dit de dekade
die onze toekomst zal bepalen.

Gepost door: Patrik FAVEERE | 19-02-09

De commentaren zijn gesloten.