19-01-09

Jean-Pierre Coopman met zijn bloemenschortje aan de afwas!

coopman

Januari is de maand van de nieuwjaarsrecepties. Niet echt mijn ding eerlijk gezegd, dikwijls nogal geforceerde en wat oppervlakkige ontmoetingen ook. Maar ja, dat heet tegenwoordig "networking" en dus moeten we eraan geloven. Niet mijn ding zegde ik dus, behalve dan de nieuwjaarsontmoetingen van de afdelingen en regio's van het Vlaams Belang, waar ik me echt thuis voel tussen onze leden, militanten en kaders. Het verbaast mij steeds opnieuw dat onze mensen blij zijn mij te zien, terwijl ik juist blij ben hén te zien... Vorig weekeinde was ik onder meer in Beveren (één van de beste afdelingen!) en Wevelgem te gast, en uiteraard ook op de nationale nieuwjaarsontmoeting in Borgerhout. Volgend weekeinde komt er een kleine ronde van Vlaanderen met achtereenvolgens Schilde, Schoten, Brugge en Kapellen.

Dat het Vlaams Belang eind deze week een "VL-krant" in alle brievenbussen van Vlaanderen lanceert - met bokser Jean-Pierre Coopman op de voorpagina - is blijkbaar hét nieuws dat de media onthouden hebben van onze nationale nieuwjaarsreceptie. Dat er van Coopman een foto met bokshandschoenen wordt afgedrukt leidt tot speculaties over een partij die zich opmaakt om klappen te vangen en die zich dus wat kneuterig op zichzelf terugplooit. Gazetten moeten nu eenmaal gevuld geraken hé. Een mens vraagt zich af hoe men de ex-wereldtiteluitdager van Cassius Clay-Mohammed Ali, de ex-Europees bokskampioen, Coopman treffender kan uitbeelden dan met een paar bokshandschoenen? Aan de afwas, met een schortje om? Met balletschoentjes en een tutu?

Trouwens, wat mij betreft, ik heb geen enkele moeite met een partij die zich in een harde verkiezingsstrijd zo sterk mogelijk rond haar kernthema's profileert: Vlaams, veilig, identiteitsbewust, voor vrije meningsuiting en voor Vlaamse welvaart. Misschien moeten we daar ook nog betrouwbaarheid aan toevoegen, want aan het lijstje van onbetrouwbare verkiezingsoverwinnaars dreigt er straks één toegevoegd te worden die ook zijn vader en moeder zou verkopen voor een paar ministerzetelkes.

Een paar kranten schrijven ook over de "opgemerkte afwezigheid" van kopstuk Marie-Rose Morel op de nationale nieuwjaarsreceptie. Nu weet ik toevallig dat Marie-Rose gewoon niet kon aanwezig zijn, punt aan de lijn. Kranten speculeren dan dat het gedaan zou zijn met haar politieke carrière omdat ze op de Europese lijst inderdaad een onverkiesbare lijstduwersplaats inneemt. We weten in welke omstandigheden dat is gebeurd, en wat ik daarover denk weten we ook. Maar het einde van haar politieke carrière? Misschien er toch eens aan herinneren dat Marie-Rose bij de gemeenteraadsverkiezingen voor het Vlaams Belang de beste score van heel het land neerzette? Zou de SP.A Freya Vandenbossche laten afslachten? Of de CD&V Inge Vervotte?

Morgen wat meer inhoudelijk-politiek nieuws. Want Erdogan in Limburg kunnen we moeilijk negeren hé. En dan is er nog Obama ook.

P.S. Voor de rekenaars onder U, betreffende de zetelverdeling voor het Europees Parlement. Voor àlle partijen is de verkiesbaarheid in de nationale lijstvolgorde eigenlijk gebetonneerd door het systeem. De eerste kandidaat haalt meestal voldoende stemmen om zijn eigen zetel te verdienen, zodat de tweede en derde kandidaat massaal stemmen uit de "pot" halen en eigenlijk niet kunnen verslagen worden door andere kandidaten. Bij grote uitzondering kan iemand "springen" indien er op een zeer succesvolle lijst minstens drie zetels behaald werden en er weinig lijststemmen en dus een kleine pot zijn - maar dat springen kan in het beste geval slechts vanaf de derde zetel.

09:58 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

bokshandschoenen 'n Foto met bokshandschoenen , 'n partij die zich opmaakt om klappen te vangen ? Ik dacht dat die handschoenen dienden om belgie 'n flinke " knock - out " te bezorgen en om "onze " vuisten te beschermen ! En sssssst (GEDAPO luistert mee ) als het van mij afhangt , belgie verdient 'n boksijzer tegen z'n teut !!! Dat komt zeker door m'n goed hart en slecht karakter ! PS : belgie met kleine "b" dat is geen typefout hoor , ik schrijf dat bewust altijd zo ! groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 31-01-09

De commentaren zijn gesloten.