15-01-09

Europa, laat het volk beslissen!

imagesCAPNOQX4     mrm

Vandaag de laatste dag van de Straatsburgweek. De temperatuur is hier een stuk lager dan in Vlaanderen, en we hadden gisteren nog flink veel sneeuw. De parlementsleden merken daar echter niet zo veel van, want de dagen zijn goed gevuld met plenaire vergaderingen, commissies, stemmingen en bezoek van allerhande belangengroepen. Of dat allemaal heel nuttig is en voor de samenleving wat aarde aan de dijk brengt laat ik maar in het midden zeker? Zo'n parlement, en zeker zo'n Europees Parlement, is een instelling die door de meeste parlementsleden het centrum van de wereld wordt geacht maar verstandige mensen denken daar wel anders over. Zopas stemden we bijvoorbeeld een resolutie over de toestand in Gaza, en daarna applaudisseerden de meeste parlementsleden minutenlang voor zichzelf - er schijnbaar van overtuigd dat een papieren intentieverklaring van een praatbarak iets aan de situatie verandert. Rare jongens, die parlementsleden. Wat er ook van weze, uw Vlaams Belang parlementsleden werken hard en verdedigen hier op elk mogelijk moment hun land en hun idealen. Kijk gerust maar eens op de officiële site van het Europees Parlement: de drie Vlaams Belang parlementsleden behoren tot de absolute top van parlementaire werking. Nec spe, nec metu.

Een paar kranten berichten vandaag over onze lijstvorming voor de komende Europese Verkiezingen. Het klopt dat we daar nu bijna volledig mee rond zijn, dat de "voornaamste" plaatsen ingevuld zijn en reeds door de Partijraad goedgekeurd, we zullen de lijst dan ook binnenkort aan de pers voorstellen. Het klopt ook dat Marie-Rose Morel de plaats van lijstduwer (13de en laatste plaats) heeft aanvaard.

Het is een publiek geheim dat ik Marie-Rose graag minstens als eerste vrouw (2de plaats) op de Europese lijst had gezien. Ik blijf van oordeel dat dit de sterkste lijst had geweest en ik betreur dat een vieze roddelcampagne (van mensen die wél zelf sloten boter op het hoofd hebben) zulks de facto onmogelijk maakte, tenminste zonder de partij te schaden. Maar goed, met Marie-Rose als lijstduwer hebben we zeker ook een sterke lijst. En meteen zijn alle dwazen die haar als een superambitieuse bitch omschrijven eraan voor de moeite. Of kent U nog andere kandidaten van het niveau van Marie-Rose, uittredende parlementsleden bovendien, die enkel een niet-verkiesbare plaats innemen om hun idealen te dienen? Ik kom daar nog wel eens op terug.

In elk geval maken we er deze keer iets van, van die Europese campagne. We hebben een sterke lijst. We hebben een bijzonder sterk palmares van werking in het Europees Parlement. We hebben Marie-Rose die haar ervaring inzet om de campagne ook visueel uit te werken, anders dan de anderen. We zijn de énige eurokritische partij in Vlaanderen en we zijn de énige partij die zich verzet tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. In februari starten wij met Marie Rose, Philip Claeys en Koen Dillen een toer door Vlaanderen onder het motto, "Europa, laat het volk beslissen!". Liggen nu al vast: 20 februari Limburg, 21 februari Nieuwpoort, 22 februari Brugge, 4 maart Willebroek - en we zijn pas begonnen want de aanvragen van de regio's stromen binnen. En op zondag 8 maart is er natuurlijk het Europa-congres te Gent. Veel werk op de plank, zo hebben wij het graag.       

P.S. En wat heeft de foto van "Bonnie and Clyde" hiermee te zien? Wie regelmatig deze weblog raadpleegt komt het nog wel eens te weten.

13:13 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Eurokritisch : dank Niet tégen een verenigd Europa, wél tegen deze EU. Ik neem uw artikel graag over bij Angeltjes.

Gepost door: Ray | 17-01-09

Jeugdbewegingen Geachte,Als het mogelijk is,zou ik de jeugd meer trachten te te bereiken.
Ik ondervind dat zij heel veel foute info krijgen wegens teveel poco leiding in de chiro,scouts,ksa enz.
Mvg joos.

Gepost door: JOOS | 18-01-09

poco in de scholen De heer Vandenputte heeft zeker gelijk. Ik haal twee recente voorbeelden aan van multiculturele "gewenning" om het zo te noemen, in Brugse scholen :
1. Een rondschrijven van de Noord-Zuiddienst met oproep aan alle leraren om hun leerlingen te laten deelnemen aan 'Stad met Klasse', een project van deze stadsdienst. Op het programma : interculturele smaakzoektocht, 'klanken uit het zuiden', tentoonstelling van Congolese maskers, een mensenrechtenwandeling door stad Brugge en een optreden van een zekere Osama (sic) Abdulrasol in een opvanggebouw voor illegalen.
Doelgroep : hoe jonger, hoe beter natuurlijk ! Zo gaat de "gewenning" aan de "niet meer terug te draaien" multiculturele samenleving het gemakkelijkst...

2. Mijn dochter volgt eerste middelbaar handel-toerisme in een Brugse school. Nog in september las ik in haar klasagenda dat de les over de wereldwinkel ging, die ook nog eens bezocht werd.
Oxfam wereldwinkel is blijkbaar prioriteit nr 1 geworden in het lessenpakket handel.

Begin er maar aan als ouder die graag enige kritische kanttekeningen zou willen meegeven aan een kind dat zo "gevormd" wordt op school...
Links doet het slinks.

Gepost door: Alain Quataert | 19-01-09

Jeugdbeweging Volledig akkoord met de 3 vorige reacties . 'n Suggestie , ( vraag ) kan onze partij zelf geen jeugdbeweging oprichten ? Dit als tegengif om het linkse ideeengoed te elimineren ? Uiteraard ,doelgroep ook zo jong mogelijk !!!

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 25-01-09

De commentaren zijn gesloten.