14-01-09

Kiezersbedrog? Welnee: alle hens aan dek!

leeuw

Enkele kranten melden vandaag op hun webstek dat ik bij de komende verkiezingen naast de Europese lijst in heel Vlaanderen ook de Westvlaamse lijst voor het Vlaams Parlement zal aanvoeren. Dat klopt weliswaar, maar is eigenlijk oud nieuws. Eén en ander werd maanden geleden reeds beslist, zowel lokaal als nationaal, werd goedgekeurd door de partijraad en zelfs reeds openbaar aangekondigd op ons congres van een paar maanden geleden in Gent. "Yesterday's papers, telling yesterdays news."

Interessanter is de opmerking van enkele journalisten dat ik daarmee aan "kiezersbedrog" zou doen, vermits het voor de hand ligt dat ik maar één van de twee mandaten kan opnemen: hetzij Vlaams Parlement, hetzij Europees Parlement. Het andere mandaat komt dan automatisch toe aan de eerste opvolger op de lijst. Technisch gezien klopt dat natuurlijk ook, maar is dat kiezersbedrog?

Welnu, een ideale situatie is het zeker niet. Ik had liefst enkel de lijst voor het Europees Parlement getrokken en daar ook al mijn tijd en inzet aan besteed. Maar we zijn niet bij een strijdpartij om te doen wat we liefst doen. We moeten doen wat nuttig is voor die strijdpartij en voor ons ideaal. In het geval van West-Vlaanderen staan we voor een zeer grote uitdaging, met een concurrentie die ons met zeer bekende gezichten op het terrein komt bestrijden en openlijk zegt ons te willen "uitroken" en "vernietigen". Die tegenstanders genieten de zeer actieve steun van media en politiek. Moeten wij dan met de handen op de rug gebonden een lijst opstellen met (weliswaar zeer waardevolle!) mensen die relatief onbekend zijn? Of moeten wij alles op alles zetten? De Westvlamingen hebben voor het tweede gekozen en ze hebben gelijk. We zijn trouwens vast van plan om te laten zien dat we vechten kunnen. Ze mogen van mij elke dag onze partij in hun peilingen begraven - op 7 juni beslissen de kiezers nog altijd en zullen wij opnieuw voor de verrassing zorgen.

En dan wat het "kiezersbedrog" betreft. OK, het is geen ideale situatie, ik geef dat toe. Maar de kiezers weten waar ze aan toe zijn, en ze weten ook waarom ik op 2 lijsten sta. "Kiezersbedrog", dat is iets helemaal anders. Kiesbedriegers dat zijn mensen die hun overtuiging, hun kiesbeloften en hun idealen verraden om toch maar in één of andere pluchen zetel terecht te komen. Moet ik er enkele noemen? Bourgeois ("ik onderhandel zelfs niet vooraleer de splitsing van BHV een feit is" - mei 2004!), Verhofstadt ("met de VLD komt er géén vreemdelingenstemrecht!") of Leterme (teveel om op te noemen). Dàt zijn kiesbedriegers. En als sommige journalisten er zich aan storen dat er niet zo erg veel "bekende" Vlaams Belangers zijn om lijsten aan te voeren, dan kunnen ze beginnen met ons (dus ook die minder bekende parlementsleden) in de media de plaats te geven die ons toekomt.

Dit gezegd zijnde gaan we best over tot de orde van de dag. En vanaf nu tot 7 juni wordt dat campagne, campagne, campagne. Wie een helpende hand wil toesteken is meer dan welkom en kan reageren via deze blog. En U kunt mij volgend weekeinde ontmoeten:

- Vrijdag 16 januari om 20u in het cultureel centrum De Boerenpoort in Melsele (Beveren) - samen met kamerlid Bruno Stevenheydens

NJR

- Zaterdag 17 januari om 20u in zaal ter Wijngaard, Kastanjestraat 7 te Wevelgem

Méér dan welkom. Zondag 18 januari is er om 11u ook een nieuwjaarsontvangst in ons regiosecretariaat in Ieper, Stationstraat 63. Wegens familiale omstandigheden kan ik er zelf onmogelijk geraken, maar ook daar bent U welkom. We hebben in deze campagne iedereen nodig, en vele handen maken licht werk.

P.S. "Le moi est haïssable". We maken er heus geen gewoonte van op deze weblog over onszelf te spreken. Beloofd!

17:33 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

van mij mag je zelfs de Vlaams Parlementslijst nog eens duwen ook, zowel bij de effectieven als bij de opvolgers!

Gepost door: jurgen b | 14-01-09

De commentaren zijn gesloten.