13-01-09

200 miljoen euro door deuren en vensters, élk jaar opnieuw.

 

1-250

Sinds gisterenavond is voor ons, gepriviligieerde leden van het Europees Parlement, de "Straatsburgweek" begonnen. "Week" is weliswaar een groot woord, want de maandelijkse plenaire zitting van het parlement vangt telkens aan op maandagavond 17u, en eindigt de facto na de stemmingen op donderdag omstreeks 13u. Het zijn dus eigenlijk maar 3 dagen. En 3 nachten weliswaar. De andere dagen van de maand vergadert het Europees Parlement in Brussel.

Die maandelijkse verhuis van Brussel naar Straatsburg kost naar schatting in totaal en per jaar 200 miljoen euro aan de belastingbetalers (8 miljard oude franken)! Dat gaat dan natuurlijk over de kostprijs aan bouw en onderhoud van kantoren en vergaderzalen (die dus 3 dagen per maand gebruikt worden!), aan verplaatsingskosten van naar schatting 5.000 mensen, logies, vrachtwagens die heen en weer rijden tussen de 2 zetels enzovoort.

Voor alle duidelijkheid: voor één keer is het niet het Europees Parlement zelf verantwoordelijk voor deze dwaze verspilling. De overgrote meerderheid van de Europese parlementsleden pleiten al lang voor één zetel en één werkplek. Het zijn de regeringen van de Lidstaten die het maar niet eens geraken daarover. En dus gaat het reizend circus door, nu al vele jaren lang en zonder zicht op verandering.

Wat ons betreft, wij zijn nooit voorstanders van "Eurobrussel" geweest. Wij stellen elke dag vast dat die massale aanwezigheid van de overbetaalde Europese nomenklatura in Brussel zelf, en ook in Vlaams-Brabant, een waar sociaal bloedbad aanricht. En dat een flink stuk van Brussel in een griezelige steenwoestijn zonder hart of ziel herschapen werd. Wij stellen ons grote vragen bij het nut van de "grote overwinning" van Guy Verhofstadt, waardoor de meeste Europese topontmoetingen nu in Brussel plaatsvinden: enorme kosten en nog meer verkeersellende door de straten en rijvakken die voor de hoge heren voorbehouden worden; dat lijken mij de enige resultaten. Maar het behoud van Straatsburg voor 3 dagen per maand verandert niets aan het Brusselse probleem. En 200 miljoen euro nutteloos elk jaar door vensters gooien is gewoon wreaakroepend.

Dit gezegd zijnde, imagesCAQ07I22
een wat droevige slotbedenking. Het is nog zeer de vraag of die 200 miljoen euro nuttiger zouden ingezet worden mocht de verplaatsing Brussel-Straatsburg morgen bij toverslag niet meer doorgaan. De Europese instellingen zijn de specialisten van smossen met belastinggeld...

 

P.S. Wie is wie op de foto bovenaan?

10:53 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dag Frank,

Ik zie op die foto, uzelf en ... een Italiaanse dame, waarvan ik de naam misschien beter niet noem, aangezien de linkse media, u dan weer kunnen beschuldigen van fascisme. Hoewel deze dame, voor zover ik weet maar heel weinig politieke gelijkenissen met haar grootvader heeft.

Verder deel ik uw mening over dat "reizend circus". Ik ben zeker niet tegen Europa, maar van mij mag men heel die Euro-structuur dringend gaan hervormen.

Groetjes

Pieter van Boxel

Groetjes Pieter

Gepost door: Pieter van Boxel | 13-01-09

regering leeft boven zijn stand Goede morgen,
Naar aanleiding van één van jullie krantjes wil ik jullie alvast mijn persoonlijke mening voorleggen, ik ben er zeker van dat iedereen daar zo over denkt.Ik ben reeds lange tijd niet meer tevreden over onze Belgische regering.waarom? Ze spelen met ons geld en dat moet eens afgelopen zijn en zeker in deze crisis. waarom worden er zoveel schulden kwijtgescholden aan bv de congo, daar heb ik geen zake mee, daar zit wel zuur verdiend geld van mij bij en dat staat me niet aan, waarom staan de lantaarnpalen nog steeds te branden na 12.00 uur.
Is er dan niemand dat daar zo slim is om al die ministers daar ne keer hun ontslag te geven en eens eindelijk na al die jaren rompslomp eens een deftig eerlijk en menselijk beleid te vormen.
mensen zelf laten kiezen en mee laten regeren, het vlaamse volk hun mening aanhoren en er iets aan doen.
Beste mr VDB, ik weet dat één man hier niets aan kan doen zelfs niet een hele partij, jullie zijn hier al jaren mee bezig maar worden steeds bekritiseerd en krijgen steeds ras. opmerkingen, onterecht denk ik.
word het niet eens tijd dat we met het volk samen komen en in opstand komen tegen deze ferfoeilijke manier van werken van ons belge landje.
ik groet U,

Yves Richelle

Gepost door: Yves Richelle | 12-02-09

De commentaren zijn gesloten.