12-01-09

Neo-nazi's aan de deur?

imagesCAVBSCC7
Mijn collega en vriend Koen Dillen schreef zopas een stukje voor zijn blog. Het gaat over één van de meest recente linkse helden, hoofdpolitiecommissaris Mannichl van de Duitse stad Passau. Mannichl haalde een maand geleden uitgebreid de wereldpers toen hij aan zijn voordeur werd neergestoken en zeer ernstig gewond door een "extreem-rechtse skinhead", vermoedelijk een aanhanger van de extreem-rechtse partij NPD.

Leest U even mee:

 

"Het nieuws haalde in december de wereldpers. Ook in Vlaanderen gaven alle kranten lucht aan hun verontwaardiging toen Alois Mannichl, de politiechef van het vreedzame Beierse stadje Passau, midden vorige maand aan de deur van zijn huis door een "extreemrechtse skinhead" werd neergestoken en ternauwernood aan de dood ontsnapte.

Waarom ? Mannichl heeft van de strijd tegen "extreemrechts" zijn levenswerk gemaakt. Daarom ook zou hij bij hem thuis het mikpunt geworden zijn van een laffe moordaanslag waarbij de dader, alvorens te vluchten, nog zou geroepen hebben : "Jij links politiezwijn, ge zult niet meer op het graf van onze kameraden dansen. Groeten van het nationaal verzet !". Althans volgens de verklaringen van Mannichl achteraf.

Heel Duitsland stond in rep en roer, tot en met plechtige oproepen tot waakzaamheid in de plenaire vergadering van het Europees Parlement. De New York Times wijdde een halve pagina aan de hele affaire.

Maar na het milieu van de skinheads grondig te hebben uitgekamd, is de Duitse politie beginnen twijfelen aan het verhaal van de heroïsche politie-inspecteur, meldde de Süddeutsche Zeitung vorige vrijdag. En wel om verschillende redenen. Zo leverde het onderzoek naar de gesignaleerde dader "met een  slang achter zijn oor en een kruis op zijn gezicht getatoeëerd" vooralsnog  niets op. "Iemand die met zo een tatoeage een misdrijf pleegt, dat is alsof een bankrover, met zijn iedntiteitskaart op zijn borst een overval pleegt", merken onderzoekers op tegen de krant. En toch slaagden noch de Oostenrijkse, noch de Tsjechische, noch de Duitse politie een spoor van de dader te vinden.

Er is meer. Op het mes - afkomstig uit het huis van Mannichl ! - waarmee de aanslag gepleegd werd en dat enkele dagen eerder zou gebruikt zijn om taart te snijden op een feest bij de buren, vond de politie geen enkel spoor van vreemd DNA of van stofdeeltjes die bewijzen dat de dader handschoenen droeg. Vreemd.

Ook de gezinsleden van Mannichl werden de eerste dagen niet ondervraagd, zoals gebruikelijk is in dergelijke gevallen.

"Heel deze zaak wijst op een passionele kwestie", meldt een officier.

Het onderzoek zal het uitwijzen.

Zou het teveel gevraagd zijn van  de grote pers te verwachten dat ze in de toekomst bij dergelijke faits divers het resultaat van het onderzoek afwacht, vooraleer met ronkende politieke verklaringen voor de dag te komen ? "

Eens benieuwd of de grote kwaliteitspers in Vlaanderen de aanbeveling van Koen Dillen zal opvolgen. Ik denk er het mijne van, U ook waarschijnlijk.

P.S. Vandaag begint voor ons, Europarlementsleden, de "Straatsburgweek". Morgen wat interessante informatie over de kostprijs van dit reizend circus.

 

19:14 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Er wordt zoveel voorbarig geconcludeerd De pers zijn ook maar mensen en reageren ook maar zoals mensen .

Gepost door: Siberx | 15-01-09

De commentaren zijn gesloten.