11-01-09

Karim Van Overmeire, de Limburgse vrouwen, en een vleesgeworden zure toverbal.

goneGisterenavond zeer goed ontvangen in het verre Riemst voor de nieuwjaarsviering van Vlaams Belang Zuid-Limburg. Goede toespraken van provinciaal lijsttrekster Linda Vissers en van Annick Ponthier, aangenaam gesprek met Katleen Martens. Ligt het aan de Limburgse lucht? Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteiten van onze Limburgse mannen (wees gerust, die waren er ook) stel ik in elk geval vast dat de noodzakelijke en nuttige "vervrouwelijking" van onze partij zich in die provincie sneller doorzet dan elders. Goed zo, en een voorbeeld dat navolging verdient.

Op de terugweg trouwens ook goed opgevangen bij de alcoholcontrole langs de autosnelweg. Ik ben sinds begin december reeds drie maal gecontroleerd, drie maal "safe" verklaard, drie maal de gelukkige ontvanger van het knalgele BOB-cadeaupakket (enkel voor de condooms met aardbeiensmaak - jawel! - pas ik) en vooral drie maal geconfronteerd met zeer correcte en vriendelijke politiemensen - zoals het hoort natuurlijk, maar als het goed is moeten we het ook zeggen.

Deze ochtend was ik dan te gast bij de afdeling Erpe-Mere, te midden vrienden van vele jaren ver, teveel om op te noemen. Ook daar zeer goede en strijdbare sfeer, en vooral een schitterende toespraak van provinciaal lijsttrekker Karim Van Overmeire. Ik laat U graag van een stukje daarvan meegenieten:

"Komt er nu nog een staatshervorming? Mogen we iets verwachten van Herman van Rompuy, of misschien toch nog van Kris Peeters? Kris Peeters die met enig enthousiasme begon aan zijn dialoog van gemeenschap tot gemeenschap. Kris Peeters die de lat aanvankelijk zeer hoog legde. Ik heb hem gisteren nog gezien. Hij was een put aan het graven om zijn lat onder de grond te kunnen leggen.

Komen er dan toch nog deelakkoorden over bijvoorbeeld arbeidsmarkt, grootstedenbeleid of justitie? Zal dat zogenaamde eerste pakket - dat kommetje borrelnootjes - met delen van de verkeerswetgeving, de vergunningen voor handelsvestigingen en de huishuur- en pachtwet, dan toch nog gerealiseerd worden?

Eerlijk gezegd, en zoals men in het Engels zegt: I couldn't care less! Dat interesseert ons niet. De stap-voor-stap-benadering is iets voor zoetwaterflaminganten...

Het federalisme zoals het in België ontwikkeld werd is een valstrik, is puur bedrog gebleken. De Vlaamse macht werd enkel gekanaliseerd door het invoeren van pariteit in de regering, en daar bovenop door tweederde en dubbele meerderheden en de alarmbelprocedure. Sindsdien gebeurt de besluitvorming in België niet meer op basis van wat de meerderheid van de bevolking wil, maar van wat op basis van de Vlaams-Waalse koehandel en de permanente chantage nog mogelijk is...

Wat onze partij onderscheidt van alle andere partijen - ook andere zogezegd Vlaamsgezinde partijen - is dat wij niet geloven in Belgische staatshervormingen, laat staan in de confederalisme waar Bart De Wever zich off the record mee tevreden stelt. Het is niet België of de chaos. België is de chaos Wie oprecht, duidelijk en rechtlijnig is kan na anderhalf jaar regimecrisis maar tot één conclusie komen: voor het geblokkeerde, met chantage en koehandel bij elkaar gehouden België is er maar één alternatief; de eigen onafhankelijke Vlaamse staat!"

Karim heeft overschot van gelijk. De borrelnootjes?  Daar plaatsen wij de gevleugelde woorden van Rhett Butler in "Gone with thRhett Butlere wind " tegenover: "Frankly my dear, I don't give a damn!".Wij zijn Vlaamse nationalisten, geen  bedelaars aan de poort, geen armtierige krententellers, geen ruggengraatloze schooiers die gelukkig zijn met elke aalmoes die van tafel valt. Het wordt tijd dat wij wat meer onze tanden en onze klauwen laten zien.

P.S. Ik geef toe dat de titel boven dit stukje wat misleidend was, in elk geval een amalgaam. Mijn recente ervaringen met de roddelpers, Knack en dergelijke, laten duidelijk sporen na. Het moet niet juist zijn, als het maar doet lezen. Als de vleesgeworden zure toverbal Rik Van Cauwelaert met die instelling zoveel onzin mag publiceren, dan kan een misleidend titelke op een blog er wel mee door dacht ik zo.18:16 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Girl-power Het doet me plezier te lezen dat Frank van mening is dat er een vervrouwelijking van onze partij moet komen. Ter verduidelijking: de mannen moeten zich nu niet laten "ombouwen" hé! Spaar me daarvan aub!Als politica kan ik de visie van Frank enkel maar toejuichen.Vrouwen zijn meer dan alleen lijstvullertjes om aan het quota te geraken. Vrouwen in de politiek kunnen ook hun mannetje staan. Ik doe er alvast alles aan om de vrouwen in mijn omgeving warm te maken voor politiek. Mannen, jullie zijn gewaarschuwd, we komen er aan, hihi...

Gepost door: Nancy Six | 12-01-09

Vrouwen in Limburg Beste Frank,

Als Limburgse jongeling kan ik positieve evoluties in onze partij alleen maar toejuichen! De "vervrouwelijking" (of hoe kan ik dat beter omschrijven?) is daar 1 van.
Maar als 19-jarige kan en moet ik ook pleiten voor de verjonging in onze partij! Hopelijk werkt men hier binnenskamers aan om steeds in het veld op zoek te gaan naar enthousiaste, welvoorkomende jongelingen met een zeker intellectueel niveau. De jongeren die we reeds hebben aangetrokken, moeten we blijven vormen en blijven motiveren. Maar om zulke motivatie te verkrijgen moeten deze jongeren ook kansen krijgen, hopelijk denkt men ook hieraan bij de volgende verkiezingen.

Met veel jeugdige en strijdvaardige groeten,
Wouter

Gepost door: Wouter | 17-01-09

De commentaren zijn gesloten.