09-01-09

Foefelaar van de maand

mandatarisimage
Voor alle duidelijkheid, bovenstaande foto is geen grappige trucage. Dit is wel degelijk "the man himself", Yves Roose, SPa'er, eerste schepen, schepen van cultuur van de mooiste stad van Vlaanderen, Brugge natuurlijk. Geef toe, 't is niet onmiddellijk een kandidaat voor de nieuwe man van die andere Brugse schone, Phaedra Hoste.

In Brugge beschikken wij over een stedelijke school voor volwassenonderwijs, de SNT. Deze school wordt uiteraard zwaar gesubsidieerd door de Brugse belastingbetaler. We beschikken ook over een maandelijkse cultuuragenda-tijdschrift Exit, eveneens zwaar gesubsidieerd. In november van vorig jaar verscheen in Exit een paginagrote advertentie van die stedelijke school SNT. Geen probleem, ware het niet dat de gepubliceerde foto van de breedlachende SNT-cursist de beeltenis van niemand minder dan eerste schepen Roose was. Door mij ondervraagd tijdens de gemeenteraadszitting verklaarde de SPa'er van niets te weten en slechts toevallig "als cursist" gefotografeerd te zijn... Wie gelooft die mens?

Deze week verschenen opnieuw dezelfde advertenties, telkens met de toch vrij merkwaardige beeltenis van de SPa'er. En allemaal betaald met gemeenschapsgeld. Ik interpelleer daarvoor uiteraard opnieuw tijdens de volgende gemeenteraad, en dien ook klacht in bij de gouverneur. Maar inmiddels, en graag, de prijs van "foefelaar van de maand" voor de Brugse SPa schepen Yves Roose.

(Suggesties voor volgende prijzen van foefelaar van de maand, welkom!)

14:09 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Zou je hem ook geen doos van uw stylo's cadeau doen!

Gepost door: Jurgen B | 09-01-09

foefelaar 2008 Voor "foefelaar van het jaar 2008" komen er alvast veel kandidaten in aanmerking. Het zal moeilijk kiezen zijn. Misschien dan toch maar "Leterme I" de prijs toekennen. Dat maakt de keuze al iets gemakkelijker.

Verder succes daar in Brugge.

Groetjes

Pieter van Boxel

Gepost door: Pieter van Boxel | 10-01-09

prijs voor johan Na 'foefelaar van de maand' zou ik ook starten met het uitreiken van een 'volksverrader van de maand'-prijs. De eerste nominatie gaat wat mij betreft alvast naar Johan Vande Lanotte: die man beweerde ooit dat een valide Marokkaan in dit land minder kansen heeft dan een gehandicapte Vlaming!

Gepost door: Kamiel C | 11-01-09

De commentaren zijn gesloten.