06-01-09

Gaza-toestanden in Frankrijk

Uitgebrande-auto-banlieue-754191

Volgens de "voorlopig-definitieve" cijfers werden in Frankrijk tijdens de Sylvesternacht niet minder dan 1.147 wagens in brand gestoken, een flinke 30% meer dan het jaar voorheen. President Sarkozy - tussen haakjes, wat een schertsfiguur, wat een komediant, wat een woordbreker, wat een neprambo - had nochtans in de dagen voor de overgang van oud naar nieuw nog eens in de media zijn spierballen laten rollen en aangekondigd dat het deze keer niet waar zou zijn. Het is namelijk bij onze zuiderburen al jarenlang een sport geworden, dat in brand steken van wagens, tijdens de nieuwjaarsnacht in het bijzonder maar eigenlijk het hele jaar door.

Wat zeg ik, bij onze zuiderburen? In Frankrijk? Geografisch gesproken natuurlijk wel, maar de beoefenaars van de nieuwe sporttak zijn omzeggens zonder uitzondering uit nog wat verdere zuiderbuurlanden afkomstig. Het zijn "jongeren", weet U wel, "kansarmen", "nieuwe Fransen". De meesten onder hen behoren al tot de derde of zelfs vierde generatie vreemdelingen. Ze zijn allemaal in Frankrijk geboren, krijgen automatisch de nationaliteit, genieten van onderwijs, gezondheidszorgen, sociale uitkeringen, werkloosheidssteun. Tienduizenden van hun lotgenoten hebben die kansen gegrepen en bouwen zich een behoorlijk bestaan op in het gastland. Maar voor vele anderen is veel nooit genoeg. Ze voelen zich gediscrimineerd omdat de gebraden kippen hen niet zomaar in de mond vliegen. En dus steken ze auto's in brand. Veel auto's. 1.147 tijdens nieuwjaarsnacht, en dat brengt het totaal voor 2008 op bijna 50.000 wagens. Jawel, U leest het goed, in Frankrijk werden vorig jaar bijna 50.000 wagens in brand gestoken, meestal in de "moeilijke wijken" van de grote steden.

Deze werkelijke oorlogstoestanden krijgen bij ons bijzonder weinig aandacht, en als er dan toch een paar artikeltjes verschijnen haast men zich om erbij te zeggen dat het soms om verzekeringsfraude gaat. Dat zal wel. Laat ons dan zeggen, in 1% van de gevallen. Blijven er dus 45.500 wagens die in 2008 opzettelijk in brand gestoken werden als een geste van gewelddadig verzet, als een intifada op ons grondgebied. Het vermoeden bestaat trouwens dat in een aantal gevallen de slachtoffers zorgvuldig gekozen worden, les "Français de souche" moeten immers verdreven worden uit bepaalde wijken.

President Sarkozy heeft nu aangekondigd dat hij de brandstichters extra wil bestraffen door hun rijbewijs in te houden tot de slachtoffers vergoed zijn. Dat wordt lachen, gieren, brullen. Slechts een uiterst kleine meerderheid van de daders wordt immers aangehouden, en die kerels liggen er heus niet wakker van om zonder rijbewijs op pad te gaan - voor zover Sarkozy trouwens zijn plannetje zou uitvoeren, wat heel betwijfelbaar is. Van zijn wilde plannen om de "banlieues" desnoods met de hogedrukreiniger aan te pakken hebben we ook niets meer gehoord. Integendeel, het is allemaal "positieve discriminatie" dat de klok slaat.

Wat mij nog het meeste blijft verbazen is de gelatenheid van de autochtone bevolking bij dit alles. Zijn we murw geslagen door de combinatie van muilkorfwetten enerzijds en desinformatie anderzijds? Of is dit stilte voor de storm?

22:14 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

stilte voor de storm Hopelijk is het stilte voor de storm ! Wat belgie betreft , denk ik dat de traditionele partijen de storm voelen aankomen ! Decennia lang hebben zij een monster gecreeerd , gepamperd en aan de borst gelegd ! Nu het monster volwassen is krijgen zij schrik voor de gevolgen ! Waarom denkt U dat er met allerlei drogredenen een heksenjacht ontketend is tegen fatsoenlijke burgers , die 'n geregistreerd wapen in bezit hebben ? Dit enkel om hun gezin te kunnen beschermen ! Zou het kunnen zijn dat de IVORENTORENBEWONERS stilaan schrik krijgen voor hun eigen hachje ? (wegens hun goed bestuur b.v.) of krijgen ze schrik voor 'n burgeroorlog , waar ze dan wel zelf verantwoordelijk voor zijn ! De linkse lafbekken kennende zou me dat niet verwonderen ! Groetjes!

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 26-01-09

De commentaren zijn gesloten.