26-12-08

Woef

hondgeweer
Nu ik zeker weet ten minste één regelmatige bezoeker te hebben - met name een redacteur van de webstek van het anti-fascistisch front, waarvoor dank - neem ik me voor deze blog met de regelmaat van een zwitsers uurwerk actueel te houden. We moeten die jongens van het aff immers regelmatig wat ergernis voederen, anders blijven ze maar zagen over de zoveelste bijeenkomst van een paar tientallen kale knikkers (dankzij het aff weten wij dat deze gevaarlijke samenzweerders bijeenkomen in Poelkapelle, Roesbrugge-Haringe, Bachte-Maria-Lombeek, Driewegenkapelleke of andere strategisch vitale knooppunten van het land). Zodus.

Maar goed, enkele dagen vakantie genomen, veel gelezen en uiteraard ook de politieke vaudeville van de jongste dagen gevolgd. Wilfried Martens weggerukt uit zijn huiselijk geluk om weer eens het land te redden, wie had dat gedacht? De vorige keer dat hij het land redde bleven wij achter met een staatsschuld van bijna 10.000 miljard frank, maar misschien is hij juist daardoor een "grote staatsman". In elk geval past Wilfried perfect in het rijtje Vlaams-Belgische premiers die al hun idealen bij de vuilnis plaatsten om toch maar eerste-minister te mogen worden en blijven. Martens( "geef ons wapens!"), Verhofstadt, Leterme, ze deden zich allemaal Vlaamsgezind voor tot ze in de "16" terechtkwamen en de meest kruiperige knechten van de Belgitude werden. (Ik laat Dehaene even buiten beschouwing omdat die man nooit Vlaamsgezind geweest is.)

Maar zachte heelmeesters blijven stinkende wonden maken. Zolang men weigert de juiste diagnose te stellen kan dit land niet genezen. België is doodziek. Vlamingen en Franstaligen zijn het over àlles oneens en dit land is in handen van een kaste die enkel uit is op het behoud van privilegies. Dat is de kern van de zaak. Denken dat een 72-jarige "verkenner" die heel zijn carrière bouwde op het verloochenen van deze realiteit nu een oplossing kan brengen is lachwekkend.

Wat Vlaanderen nodig heeft zijn mensen die écht eens vijf minuten politieke moed tonen. Dat de Vlaamse Kamerleden een paar dagen geleden niet eens de moed hadden om de splitsing van BHV erdoor te duwen spreekt echter boekdelen over de ruggengraatloosheid van onze Vlaamse volksvertegenwoordigers. Pater Stracke wist het al, de Vlamingen zijn een volk van honden, met slechts hier en daar een rashond.

17:39 Gepost door Frank Vanhecke in Allerlei | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Frank aan de blog? eens kijken hoe precies Vanhecke's Zwitserse klok binnen enkele maanden nog loopt.

Gepost door: D.V. | 27-12-08

Een nieuwe rebel-blog... dit wordt weer smullen!

Gepost door: RN | 29-12-08

Zwitserse klok U hebt er waarschijnlijk een lezer bij .
Ik ben niet pro of contra .
Maar ik lees liever dit, dan hetgeen de persvrijheid geeft .

Gepost door: Siberx | 15-01-09

Succes ! Heel veel succes met je blog en natuurlijk ook de komende verkiezingen !

Gepost door: Anke Van dermeersch | 20-01-09

De commentaren zijn gesloten.