10-12-08

Ndjoko contra Agatha Christie

Ligt het aan mij of ligt het aan "hen"? In elk geval heb ik een nieuwe klacht wegens "aanzetting tot raciale haat" aan mijn been. Deze keer vanwege een brave man die luistert naar de mooie naam Ndjoko Gaspard De Fustel, in zijn queeste blijkbaar gesteund door een tiental (franstalige) anti-racistische verenigingen. Vriend Ndjoko Gaspard en zijn kompanen beweren dat ik de "leider" ben van een "extremistische partij die op een weloverwogen manier probeert stereotypen te laten ontstaan of te onderhouden, die racistisch vernederend en degraderend zijn ten opzichte van Afrikanen". Meer concreet zou ik Ndjoko Gaspard geschokt hebben omdat ik in november 2007, tijdens een interview voor de Franse zender A2, zegde dat de Franstaligen die zich in Vlaams-Brabant vestigen zich gedragen zoals een aantal kolonialen in de 19de eeuw, dat ze weigeren onze taal te respecteren, en dat ze ons eigenlijk beschouwen zoals een aantal kolonialen de "petits nègres" beschouwden.

Ndjoko Gaspard De Fustel heeft dus duidelijk niet begrepen dat ik voor A2 de toestand van de Vlamingen vergeleek met die van de "petits nègres", en dat het absoluut niet over een denigrerende opmerking gaat, integendeel. Maar dat ook het Brusselse gerecht dat niet begrijpt is al een stukje straffer. De gerechtelijke politie van Brugge werd immers meerdere keren aangemaand om haast te maken met het verhoren van de "leider van de extremistische partij", want het ging om een ernstig misdrijf. Jongens, jongens, hebben ze daar in Brussel geen andere zorgen?

Eén troost heb ik. Ik zal niet alleen voor de rechtbank staan. De erfgenamen en uitgevers van de Britse misdaadschrijfster Agatha Christie zullen er ook aan geloven: "Tien kleine negertjes" moet uit de rekken! Zeg dat Ndjoko Gaspard het gezegd heeft! 

 

19:29 Gepost door Frank Vanhecke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

bravo ! Beste ex-vz,

Proficiat met uw weblog-initiatief. Als duwtje in de rug heb ik een link van mijn blog naar de uwe gelegd om de mensen er attent op te maken dat u nu ook aktief bent op het www !

Als dat maar niet in Knack komt ...

MF

Gepost door: Marie-Rose Morel | 11-12-08

Eindelijk! Leuk om te zien dat je nu ook een blog hebt. Ik zal het opvolgen.

Groetjes aan je kat.

de jongste Victor Zorbasfan

Gepost door: Victor Zorbasfan | 12-12-08

Hoera!!!! Alvast Proficiat!We zullen doorgaan....doordgaan...Belgiekske is al naar de maan! De vlaming blijft bestaan!

Gepost door: Simons Thieu | 11-01-09

De commentaren zijn gesloten.